Шта су Џафи и Комшо нарицали о Дивјаку

Члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић упутио телеграм саучешћа поводом смрти генерала Јована Дивјака, а муслимански члан Жељко Комшић се обратио преко прес службе само латиницом, а тек у касним сатима 21:55 досјетио честитати и Међународни дан Рома. Додик није ни то.

петак, 9 априла, 2021 / 11:07

Било би баш безвезе да Љиљан Комшић звани Златко, изрази саучешће званично породици Дивјак, а не помене Роме које је заборавио за разлику од Џаферовића. Некако је то преочито фолирање лажне мултиетничности, што је у опису посла предсједника Демократске фронте и никога другог.

Тако се то обавило у ситне сате, што потврђује да Џафијева служба ради најбоље, да да је Додикова најгора у Предсједништву Дејтонске Долине Плача.

Џафи о посљератном хуманитарцу

Са великом тугом сам примио вијест о смрти генерала Армије Републике Босне и Херцеговине Јована Дивјака. Његовој породици и пријатељима упућујем искрено саучешће.

Генерал Дивјак дао је неизмјеран допринос одбрани Босне и Херцеговине и Сарајева од агресије, у кључним тренуцима увијек је знао одабрати страну добра и супротставити се злу, а својим беспријекорним ангажманом постао је симболом највише војничке части.

Кроз свој послијератни хуманитарни рад, генерал Дивјак је пружио помоћ и подршку образовању бројних младих људи у Босни и Херцеговини. Његова смрт је ненадокнадив губитак за наше друштво, а његовог лика и дјела ћемо се увијек сјећати и чувати успомену на њега.

ОС БиХ су примиле саучешће и поводом смрти Манојла Миловановића?

Члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић упутио је поводом смрти генерала Армије Републике БиХ Јована Дивјака, телеграм саучешћа породици преминулог и Оружаним снагама БиХ

"Дубоко ме растужила вијест о смрти генерала Армије Републике Босне и Херцеговине Јована Дивјака. У властитом, али и у нашем колективном сјећању, генерал Дивјак остаће један од највећих Босанаца и Херцеговаца и људи који су у најтежим временима показали шта значи бити човјек, и шта значи борба за достојанство човјека. Његово велико и племенито дјело остаће записано у модерној хисторији државе Босне и Херцеговине. Домовина, слобода, правда, истина, поштење и хуманост, као вриједности за које се залагао генерал Дивјак, данас су изгубиле једног од својих највећих заговорника. Они који остају иза нас, у обавези су да се поклоне његовом дјелу и да га изучавају. Генерале, хвала Вам на свему што сте урадили за нашу једину домовину Босну и Херцеговину".