Шта нас чека на Данима Владе Милошевића 2021

У сриједу 04.06.2021 године у Камерној сали Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци одржана је прес конференција поводом најаве програма манифестациије "Дани Владе С. Милошевића 2021"

четвртак, 3 јуна, 2021 / 17:51

Присутнима се обратила декан Академије умјетности проф. Драгана Пурковић Мацан, ма, која је указала на значај ове манифестације и захвалила се покровитељима и спонзорима.

Госпођа Невена Благојевић из Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Града Бање Лука истакла је задовољство што Град и ове године подржава ову значајну манифестацију и честитала руководству Академије умјетности на организацији "Дана Владе С. Милошевића 2021".

Госпођа Јелена Максимовић из компаније М:тел нагласила је да је задовољна сарадњом са Академијом умјетности и да је срећна што ће дани пред нама бити преплављени музиком и лијепим нотама.

У име Музиколошког друштва Републике Српске обратила се проф др Драгица Панић Кашански – предсједник и истакла значај ове традиционалне манифестације коју Академија умјетности организује у сарадњи са Музиколошким друштвом Републике Српске и најавила округли сто на тему: "Ретроспекције и рефлексије поводом 120 година од рођења Владе С. Милошевића". Такође је указала на значај радионица катедре за Етномузикологију и промоцију носача звука под називом: "Женске приче: Ал` залуду што си л`јепа".

Богат умјетнички програм манифестације који ће се одржати од 7. до 15. јуна представио је проф. мр Дејан Тркуља, руководилац Студијског програма музичке умјетности, а проф др Саша Павловић најавио је едукативно музичку представу "Чика Владо" којa је намијењенa ученицима музичке школе Владо С. Милошевић и указао на одржани научни скуп под називом "Владо С. Милошевић – Традиција као инспирација".

У реализацији програмских активности овогодишње манифестације учествоваће студенти и професори Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци, те истакнути умјетници из Републике Србије и региона. Умјетнички програм ће се изводити у просторијама Културног центра Бански двор, Музеја савремене умјетности Републике Српске и Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци.