Шта је јаче – закон о раду или коалициони споразум?

Министар једно, а предсједник и једно и друго. “Нико нема могућност да каже – ја сам сигуран оног момента кад добијем радно мјесто да ћу то мјесто задржати до краја. Ово је тржишна економија и то је конкуренција знања, рада и способности. То је једна одредба која је унијета у закон о раду и која […]

среда, 30 децембра, 2015 / 19:48

Министар једно, а предсједник и једно и друго.

“Нико нема могућност да каже – ја сам сигуран оног момента кад добијем радно мјесто да ћу то мјесто задржати до краја. Ово је тржишна економија и то је конкуренција знања, рада и способности. То је једна одредба која је унијета у закон о раду и која је примјерена времену”, рекао је Миленко Савановић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, а пренијела АТВ у вечерашњем дневнику.

У истој информативној емисији, предсједник Српске и СНСД-а, Милорад Додик, који је свратио у Источно Сарајево, изјављује да Љубомир Мрда, директор Електродистрибуције Пале и члан СНСД-а, треба да иде са тог радног мјеста – али не због незнања, неспособности или нерада!

“У тој коалиционој расподјели Електродистрибуција припала је ДНС-у и то треба да буде поштовано, апсолутно поштовано, без оклијевања мора да буде проведено и ја се за то залажем. Ја поштујем коалиционе партнере и у том погледу желим да изразим још боље односе са њима у будућности”, нагласио је Милорад Додик, предсједник СНСД-а.