Шта Чордашево министарство ради за Високу Крајину?

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш разговарао је данас у Бања Луци са начелницима општина Гламоч и Дрвар, Небојшом Радивојшом и Гораном Броћетом о положају повратника, пројектима стамбене изградње за повратничку популацију и приоритетним инфраструктурним пројектима који се требају реализовати у наредном периоду на простору ове двије локалне заједнице у ФБиХ.

уторак, 26 јуна, 2018 / 22:33
Министар Чордаш је подсјетио да је Министарство у претходном периоду већ издвојило преко 200.000 KМ за санацију путева, изградњу нисконапонске мреже и уличне расвјете, док је 140.000 КМ обезбијеђено за пројекте одрживог повратка, у оквиру којих су обнављани вјерски објекти и подржавани пројекти у занатству и пољопривреди у општини Гламоч.
Министарство је у претходним годинама уложило значајна средства и у општину Дрвар, гдје је за пројекте обнове стамбених јединица, вјерских објеката и инфрастуктуре обезбијеђено око 460.000 КМ, док је још око 100.000 КМ пласирано кроз интервентна средства.
Он је додао да су у току завршне активности на реализација Пројекта реконструкције стамбеног фонда (САФ) у оквиру којег су на подручју општине Гламоч изграђене 22 куће за српске повратнике, укупне вриједности 532.000 КМ. У општини Дрвар је крајем прошле године такође имплементацијом САФ-а изграђено 15 стамбених јединица за српске повратнике, док је недавно завршена зграда са пет станова у коју ће у наредном периоду уселити нови корисници.
Вриједност ових 20 стамбених јединица износи 628.000 КМ.
Радивојша и Броћета су се захвалили министру на пруженој подршци од стране Владе Републике Српске и Министарства у рјешавању проблема повратничке популације, кроз реализацију низа пројеката и развојних програма, напоменувши да су сва досадашња улагања унаприједила развој ових локалних заједница


Оставите одговор