19:10 Вијетнамске власти заплијениле 345.000 кориштених кондома, који су се рецилирали и продавали као нови (ВИДЕО)08:19 Кавказ опет крвав: Азербејџан напао Јермене у Нагорно Карабаху07:49 Вучић и естрада: Плац у селу, Американци који поштују Дражу и четнике, плус ракија за Трампа07:44 На истоку старе приче: Јужна оптужује Сјеверну Кореју (и обратно)07:28 Убијен демострант: Док се полтронски медији баве Бјелорусијом, у Египту протести забрањени од 2013. године07:16 Након литијске кампање, грађанистанска КОВИД-маска: Алекса Бечић никад не би освештао зграду Општине Будва07:09 Кренула кола низастрану: ДПС по анкети ЦЕДЕМ изгубио седмину гласова06:53 Воле нас к'о своје: УНДП и Британска амбасада имају велики интерес да дигитализују државну управу06:13 Панеуропска унија и Католичка црква отворили "Еуропски центар за мир и сурадњу" без присуства Срба06:06 СДС на изборе излази под слоганом: За Српску по мјери свих нас

Шта ће још рећи мимо Српске: Изетбеговић са Гутерешом прича о евроатланским интеграцијама

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић у Њујорку се састао с генералним секретаром УН-а Антонијом Гутерешом. Током сусрета, уприличеног уочи почетка 73 засједања Генералне скупштине УН-а, предсједавајући Изетбеговић је информисао Гутереша о тренутној политичкој ситуацији у Босни и Херцеговини и напретку који је наша земља остварила на путу ка евроатлантским интеграцијама.

уторак, 25 септембра, 2018 / 10:22
Истакaо је да БиХ очекује добијање кандидатского је да БиХ очекује добијање кандидатског статуса за чланство у Европској унији, те активацију МАП-а на путу према НАТО-у.
Изетбеговић је информисао Гутереша о нивоу проведених реформи, те о напретку бх. економије.
Разговарано је о односима у региону и њиховим рефлексијама на Босну и Херцеговину. Генерални секретар УН-а честитао је предсједавајућем Предсједништва БиХ на напретку који је наша земља остварила на путу према ЕУ и похвалио напоре који се улажу у реформским процесима.
Сарадња Босне и Херцеговине и Уједињених нација обострано је оцијењена врло добром. Саговорници су истакли посебну важност пројекта „Дијалог за будућност – промоција суживота и различитости у Босни и Херцеговини“, који би се у другој фази требао проширити и на земље региона.
Предсједавајући Изетбеговић потцртао је посвећеност Босне и Херцеговине проведби УН-овог Програма одрживог развоја „Агенда 2030“. У делегацији Босне и Херцеговине били су Ивица Дроњић, амбасадор БиХ при УН-у, и Дијана Чекић, савјетница члана Предсједништва БиХ из РС-а Младена Иванића.


Оставите одговор