СРС: Срби су невидљиви за „хашку правду“

Пресуда високим функционерима некадашње самозване Републике Херцег-Босне, која обухвата и тадашњи врх Хрватске на челу са Фрањом Туђманом за удружени злочиначки подухват, је политичка као што су то биле и све досадашње пресуде Хашког трибунала, саопштено је из Српске радикалне странке Републике Српске. “Иако су шесторици хрватских лидера изречене вишегодишње казне затворе за злочине почињене […]

четвртак, мај 30, 2013 / 15:10

Пресуда високим функционерима некадашње самозване Републике Херцег-Босне, која обухвата и тадашњи врх Хрватске на челу са Фрањом Туђманом за удружени злочиначки подухват, је политичка као што су то биле и све досадашње пресуде Хашког трибунала, саопштено је из Српске радикалне странке Републике Српске.

“Иако су шесторици хрватских лидера изречене вишегодишње казне затворе за злочине почињене на територији Босне и Херцеговине, „хашка правда“ ни овај пут није могла а да не зажмури на једно око и то баш на оно на које је требала видјети злочине над српским народом које је иста та војска на истом подручју починила.“

Интересантно је да је хрватска злочиначка шесторка осуђена за етничко чишћење припадника једног народа – Бошњака, а да нико није кажњен за многобројне српске жртве Хрватске војске и ХВО-а у акцијама „Маестрал„ и „Јужни потез“ у љето1995. године, када су убијене хиљаде, а протјерано више од сто хиљада Срба из западно-крајишких општина.
Иако пресуда за удружени злочиначки подухват на чијем челу је био тадашњи хрватски предсједник Фрањо Туђман, недвосмислено показује да је Хрватска извршила агресију на територију Босне и Херцеговине, Хашки суд и даље заобилази чињенице да је та агресија почела много раније када су оружaне снаге Републике Хрватске још у јесен 1991. године отпочеле први ратни сукоб на територији БиХ код Равног на југу Херцеговине. Али, и што је још горе, и даље некажњен остаје један од најстравичнијих злочина протеклог рата, када је регуларна Хрватска војска 26.марта 1992. године направила масакр над српским цивилима у селу Сијековац у Посавини, каже се у саопштењу радикала

На крају, сматрају у СРС РС, и оваква, предсуда је закаснила обзиром да врховни вођа злочиначког подухвата Фрањо Туђман више није међу живима, а Хрватска за мјесец дана са некажњеним злочинима у тзв. акцији „Олуја“ улази у Европску Унију.

Без обзира на то, ова пресуда би требало да буде довољан разлог и да се ревидирају споразуми о разграничењу БиХ и Хрватске које су, у том, ратном периоду, потписали Алија Изетбеговић и Фрањо Туђман, и тако између осталог исправи штета нанесена Републици Српској, неправедним разграничењем с Хрватском код Костајнице.  На крају, ова пресуда има политички карактер, јер се њоме јасно ставља до знања да је прича о трећем ентитету у БиХ, недопустива, јер би то била обнова Херцег-Босне, као што је недопуство и сваки покушај прекрајања дејтонског уређења Босне и Херцеговине, стоји у саопштењу.0 КОМЕНТАРА

 1. Нека се добро запитају ови што нас гурају у загрљај „браћи“ Хрватима, и више од њих се залажу за „Трећи ентитет“ шта раде!?

 2. ja bi dao Hrvatima Treći entitet, da ja nešto odlučujem, mi sa njima trebamo zajedno. Meni je ovaj Čović fin Čojek i pošten i mislim da nije nacijonalista da jes ne bi vazda bio s našim presednikom.

 3. @snsdebil, e bas si debil, hahah daj promijeni taj nick da ti se narod ne smije.

  Ali zaista mi nije jasno zasto vlasti u Republici Srpskoj tolko podržavaju tu Hrvatsku priču o trećem entitetu?
  Ja mislim da tu nema ništa drugo nego nečiji lični interesi?

 4. Оралплус и снс-дебил. Ови ће рашћерати и ово мало преосталих, а паметних са Фронтала. Чак је и Рамо за њих Чкаља гледе духовитости, а Дражен је Бени Хил.

 5. Јебем ли га, али мислим да је ова медијска офанзива босансконовске странке уско повезана са појавом оралплуса, снс-дебила и овог срђана.

 6. @Симо П. Ороз, хахах прво ми одговри у какв те мјесни одбор дебил позива хахах, е баш је дебил 🙂

  А, сада те молим, али да ми фино поштено људски без икакве пристрасности одговриш:На који начин то „ови из Хага баш зајебавају и демантују ‘патриоте’? али озбиљно те питам, без намјере да се беспотребно свађамо, само није ми јасно, сљедеће: Ни један од високих хрватских војних или цивилних званичника није осуђен због злочина над Србима,у акцијама Олуја, Маестрал, Јужни потез или у Сијковцу јели тако? (ако није исправи ме). Трибунал је данас ослободио Станишића и Симатовића (није битно што је Хрват, не улазимо сада у то)каква је то деманти „патриотама“?

 7. @Симо, брате не мијешај мене с СНСДебилима, хаха, шта ја имам с њим он чак каже да је твој , али искрено не вјерујем, али не вјерујем. Ма не сам по некада сумњао у тебе, али си ме разувјерио. 😉
  Без обзира на твоје ставове, сигуран сам да ти стом лоповском багром и људским отпадом немаш ништа заједничко.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *