СРС: Расписати ванредне изборе

Најновије размимоилажење у владајућем режиму у Републици Српској, око Закона о доприносима, показује сву апсурдност неподношљиво тешке ситуације у коју је власт довела грађане Републике Српске,кажу у Српској радикалној странци РС, чије саопштење преносимо.

четвртак, фебруар 23, 2012 / 18:50

У ситуацији када се коалициони партнери не могу сложити око тога да ли грађане треба закинути на пензијама или на здравственом осигурању, став Српске радикалане странке Републике Српске, да оваква власт мора хитно отићи у политичку прошлост, је једино реално рјешње за РС и све њене грађане.

Залагање министра Петра Ђокића да се приједлог Закона о доприносима што прије усвоји и тиме дио новца из здравства прелије у фонд ПИО, наравно не представља никакву бригу за пензионере, већ непристојну понуду овој популацији да за властити новац, само пребачен из једног у други џеп дају повјерење ономе ко их годинама обмањује лажним обећањима. Наравно не треба заборавити ни нове намете пољопривредницима које овакав закон предвиђа.

Ништа мање лицемјерна није ни “велика забринутост” министра Ранка Шкрбића да ће на овај начин здравство остати без довољно средстава и његово противљење усвајању предложеног Закона о доприносима. Можда би у Шкрбићеву искрену бригу за ову област неко и повјеровао да и након више од пет година његовог министровања Клиничким центром у Бањалуци не пливају фекалије, а пацијенти се и у овој и у другим здравственим установама у РС смрзавају поред хладних радијатора док то исти министар иронично назива елемаентарном непогодом. Јасно је , међутим, шта је права елементарна непогода за Републику Српску и све њене грађане које се што прије заједно морамо ослободити како би зауставили даље срљање у понор у који нас оваква власт гура између осталог и енормно високим новим задужењима. Подсјећамо да је само у посљедњих неколико дана ова власт Републику Српску задужила са нових 400 милиона марака, од чега са 300 милиона за изградњу ауто-пута Бањалука – Добој, док ће се за крпљење рупа у буџету најновијом одлуком о краткорочним и дугорочним задужењима дуг повећати за још 100 милиона марака и у овој години.

Потпуно је јасно да на овакав начин актуелна власт Републици Српској умјесто обећане свијетле будућности нуди грчки или можда аргентински расплет ситуације. Док се дугови гомилају, а министри међусобно препуцавају око пресипања средстава из шупљег у празно, јавност се пита ко је стварно премијер РС? Уколико Александар Џомбић још увијек себе сматра премијером онда би крајње вријеме било да у овом тренутку поднесе оставку пошто је очито да је у сендвићу између министара и предсједника Републике јако тешко дефинисати његову улогу, изузме ли се недавна снијежна авантура по Републици Српској и многа и тада дата а неиспуњена обећања грађанима погођеним природним непогодама.

Српска радикална странка Републике Српске зато још једном понавља свој став да је крајње вријеме да се донесе одлука о одржавању ванредних избора на свим нивоима власти заједно са локалним изборима у октобру и тако коначно стави тачка на вишегодишње гурање у понор дужничког ропства РС и њених грађана.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *