Српски свијет у Билећи, на крсну славу општине

Данас је Билећа заиста објединила Републику Српску, Србију и Црну Гору. Билећани су показали да желе да граде пријатељство са свим добронамјерним људима. Билећани данас прослављају Светог Саву, Дан и крсну славу општине и крсну славу Храма Светог Саве.

четвртак, 27 јануара, 2022 / 18:26

Велики број вјерника окупио се јутрос испред Храма Светог Саве, међу којима су најрадоснији били наши најмлађи суграђани.

Епископ захумско-херцеговачки Димитрије служио је Свету архијерејску литургију, којој су поред Билећана присуствовале званице из Србије, Црне Горе и других градова Републике Српске.

Након литургије организована је свечана литија, а улице Билеће су претворене у једну прелијепу слику која одише вјером, љубављу и јединством.

Начелник општине Билећа је честитао крсну славу и Дан општине својим суграђанима, свештенству, просвјетним радницима и ученицима.

"Данас нас је на овом светом мјесту окупио Свети Сава, да се у славу Господа помолимо за наш град, да нам подари срећу, напредак и свако добро, а највише братску слогу и љубав. Свети Сава окупља свој вјерни народ већ осам вијекова и нека то буде на вјечност и на многаја љета",рекао је Вујовић.

Вујовић се посебно захвалио гостима, који су данас заједно са Билећанима прославили овај велики дан и показали управо оно чему нас је Свети Сава учио, а међу њима су били Марко Ковачевић – начелник општине Никшић, представници општина Алексинац и Сечањ, Љубиша Петровић – градоначелник Бијељине, народни посланици Јелена Тривић, Небојша Вукановић, Љубиша Крунић, Максим Скоко, члан Предсједниства СДС-а Вукота Говедарица и остали представници привредног, културног и политичког живота Републике Српске.