Српски студенти из дијаспоре прикупили преко 1,5 милиона долара за Грачаницу

Српска студентска организација дијаспоре "28. јун", која је организовала кампању за прикупљање помоћи Србима на окупираним територијама, саопштила је да је прикупила 1,5 милиона долара и то за Медицински центар "Грачаница". Донација се састоји од медицинских средстава у вредности од преко 1,5 милиона долара. Контејнери са опремом напустили су америчку луку у Сијетлу 12. марта […]

понедељак, 26 марта, 2012 / 18:52

Српска студентска организација дијаспоре "28. јун", која је организовала кампању за прикупљање помоћи Србима на окупираним територијама, саопштила је да је прикупила 1,5 милиона долара и то за Медицински центар "Грачаница".

Донација се састоји од медицинских средстава у вредности од преко 1,5 милиона долара. Контејнери са опремом напустили су америчку луку у Сијетлу 12. марта и тренутно су на путу за Грчку одакле ће бити транспортовани кроз Македонију до Грачанице. Средства би Медицинском центру требало да буду достављење пре Васкрса, 15.априла.

Напори да се пројекат реализује, како је рекао председник организације „28. јун“ Филип Филипи, трајали су више од шест месеци. Кампања је ујединила српску заједницу у више од 80 градова и преко 30 земаља што је резултирало прибављеном опремом.

Акција је покренута средином октобра када је, музичар и председник организације „28. јун“, Филипи, чији су преци са окупираних територија, објавио песму „Косовка“. Он је песму објавио на музичкој платформи iTunes како би скупио средства и указао на нехумане услове живота Срба на окупираним територијама.

Српска студентска организација „28. јун“, бави се политичким, социјалним и хуманистичким односима који се тичу српских интереса и снажно се ослања на допринос српских заједница широм света.