Српски параатлетичар оборио свјетски рекорд у бацању чуња

На Европском првенству у Пољској српски параатлетичар Жељко Димитријевић оборио је данас свјетски рекорд и постао европски шампион у бацању чуња /Ф51/, док је Александар Радишић у истој дисциплини освојио европску бронзу.

петак, 4 јуна, 2021 / 14:22

Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је прослављеном српском параатлетичару Жељку Димитријавићу обарање свјетског рекорда и освајање европског злата у дисциплини бацање чуња.

"Још једном си показао своју неприкосновеност и да рекорди постоје да би их ти обарао. Поново се српска застава вијори на европској сцени твојом заслугом. Свака част, Жељко, на још једном хицу за историју, за понос и незаборав", пише у честитки министра Удовичића.

Удовичић је честитао и Александру Радишићу, који је изборио бронзану медаљу за Србију у истој дисциплини, саопштено је из Министарства омладине и спорта Србије.

"Браво, Александре, што си наставио сјајан низ и освојио бронзу, која је пета медаља за Србију на Европском првенству у параатлетици у два дана. Доказао си да је Србији опет место на победничком постољу! Свака част", навео је Удовичић.

Удовичић је честитао и Параолимпијском комитету Србије и стручним штабовима српских параатлетичара на постигнутим изузетним резултатима.

У саопштењу се подсјећа да су српски параатлетичари су у претходна прва два дана Европског првенства освојили пет медаља.