Српске политичке партије из Сребренице позвале на заштиту Срба

Представници седам српских политичких партија у Сребреници, те општинских организација бораца, породица погинулих и удружења студената и пензионера формирали су координационо тијело које ће заједнички дјеловати по питањима виталних националних интереса српског народа у овој општини. Политичке партије СНСД, СДС, ДНС, СП РС, СзДС, СНС, СРС позвале су све институције Републике Српске, а посебно Владу, […]

среда, 11 маја, 2011 / 14:58

Представници седам српских политичких партија у Сребреници, те општинских организација бораца, породица погинулих и удружења студената и пензионера формирали су координационо тијело које ће заједнички дјеловати по питањима виталних националних интереса српског народа у овој општини.

Политичке партије СНСД, СДС, ДНС, СП РС, СзДС, СНС, СРС позвале су све институције Републике Српске, а посебно Владу, да заштити српски народ у Сребреници од свих облика дискриминације.

Ове странке траже од институција Српске да помогну у запошљавању становништва општине Сребреница отварањем нових радних мјеста у постојећим и новим привредним субјектима, наведено је у закључцима Координационог одбора.

"Координациони одбор захтијева од судова и тужилаштава да што прије процесуирају оптужене за ратне злочине над Србима Сребренице и Подриња, а од полиције да открије вандале који су зимус оскрнавили српско гробље у селу Ковачице", изјавио је СРНИ предсједник Скупштине општине Сребреница и предсједник СНСД-а у овом мјесту Радомир Павловић.

Он је рекао да је до формирања овог тијела дошло због све већих притисака бошњачких политичких странака и њихових лидера који имају већину у општинској власти и занемаривања потреба српског становништва у овој општини.

"Борачка организација Сребренице и општинска Организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила траже од надлежних општинских органа да у законском року рјешавају њихове захтјеве, везане за обиљежавања страдања српског становништва на подручју општине, а у складу са одлуком Владе Српске о проглашењу Сребренице подручјем од посебне социо-економске бриге", наведено је у закључцима Координационог одбора.Оставите одговор