Српске одбојкашице владају Европском лигом

Женска одбојкашка репрезентација остаје једини освајач Европске лиге од њеног оснивања 2009. године. Изабранице Зорана Терзића имале су скор 12-0 у првој фази такмичења, да би на Фајнал фору у Истанбулу "почистиле" оба противника без изгубљеног сета! Послије Чешке у полуфиналу, у борби за трофеј пао је и домаћин, Турска – 3:0 (25:17, 25:21, 26:24). […]

субота, 16 јула, 2011 / 22:39

Женска одбојкашка репрезентација остаје једини освајач Европске лиге од њеног оснивања 2009. године.

Изабранице Зорана Терзића имале су скор 12-0 у првој фази такмичења, да би на Фајнал фору у Истанбулу "почистиле" оба противника без изгубљеног сета!

Послије Чешке у полуфиналу, у борби за трофеј пао је и домаћин, Турска – 3:0 (25:17, 25:21, 26:24).

Тријумф је увеличало проглашење Јоване Бракочевић за најбољег нападача и најкориснију играчицу турнира!

"Плаве" су 2009. у Кајзерију такође биле боље од Турске (3:2), док су прошле године у Анкари од Бугарске (3:1).

Туркиње су биле у подређеном положају већи дио меча, само су у неколико наврата током другог и трећег сета имале по два-три поена предности.

Ипак, српске одбојкашице нису дозволиле изненађење. Имале су мало проблема на пријему сервиса, али су захваљући капитену Маји Огњеновић (најбољи дизач Фајнал фора) успјеле да се врате у меч.

Техничарка "плавих" је одлично сервирала и проигравала саиграчице, а доста муке противнику са сервис линије задавала је и Наташа Крсмановић.

Као и против Чешке у полуфиналу, завршница посљедња два сета припала је нашим одбојкашицама, које су успјеле да преокрену резултат и на крају заслужено тријумфују.

Репрезентација Србије је обезбиједила учешће на августовском Гран прију, који се игра током три викенда и завршава финалним турниром у Макауу од 24. до 28. августа.

Европско првенство, које наша земља организује заједно са Италијом, на распореду је од 24. септембра до 2. октобра.