Српске одбојкашице изгубиле добијено

Српске одбојкашице поразом су почеле квалификациони турнир за Олимпијске игре. Против Холандије од готовог су направиле вересују, па умјесто да меч добију у три сета, на крају су изгубиле са 2:3, по сетовима 25:20, 30:28, 26:28, 28:30, 11:15. И даље није јасно шта се актуелним европским шампионкама догодило у финишу четвртог сета, док је пети […]

среда, мај 2, 2012 / 18:19

Српске одбојкашице поразом су почеле квалификациони турнир за Олимпијске игре. Против Холандије од готовог су направиле вересују, па умјесто да меч добију у три сета, на крају су изгубиле са 2:3, по сетовима 25:20, 30:28, 26:28, 28:30, 11:15.

И даље није јасно шта се актуелним европским шампионкама догодило у финишу четвртог сета, док је пети сет можда и најлошији у протеклој деценији.

Почело је као што су сви очекивали. На почетку битка се водила до средине првог сета када су се српске одбојкашице одлепиле на три поена којима су без проблема контролисале тај део игре. На крају су добиле први сет резултатом 25:20 и направиле сјајну увертиру за наставак.

Велика борба виђена је у другом сету. Терзићеве изабранице су већи дио те дионице биле у заостатку од два до четири поена, да би стигле у финишу сета. После изједначења 19:19 вода прелази на воденицу српских одбојкашица.

Холанђанке међутим нису олако препустиле сет. Бориле су се и даље, тако да је на крају Србија меч добила тек када је освојила 30. поен.

Чинило се да ће трећи сет бити само формалност за српске играчице. Неколико шанси пропуштено је у финишу када је дозвољено да Холанђанке ријеше сет у своју корист са 28:26.

Оно што су пропустиле у претходном сету српске одбојкашице покушале су да надокнаде у четвртој дионици. Терзићеве изабранице су почеле фуриозно, без проблема су контролисале сет, имале предност од девет поена разлике (18:9), и онда на опште изненађење су стале.

Холанђанке су се приближивале, али када је Србија повела са 24:21, чинило се да су три меч лопте више него довољне за побједу. На жалост – нису. Дјевојке су пропустиле три везане шансе, а затим још неколико у наставку и на крају препустиле сет противницама које су добиле дионицу резултатом 30:28.

Побједник меча је био познат већ на почетку петог сета. Чини се да се српске одбојкашице нису ни вратиле са паузе јер су после само неколико минута имале заостатак од 8:0. Оно што су тада приказале на паркету је за заборав, а тај дио игре је можда најлошији у претходној деценији.

Меч је практично већ био ријешен, а изабранице Зорана Терзића успјеле су само да ублаже висок пораз, изгубивши последњу дионицу резултатом 15:11.

У другом колу Србија сутра од 13 сати игра против Русије, актуелног шампиона света.

Двије најбоље селекције избориће пласман у полуфинале, а само побједник турнира обезбједиће пласман на Олимпијске игре у Лондону. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *