Српска и ”Косово” добили поштанске кодове

Република Српска добила међународни поштански код, иако је принцип Свјетске поштанске уније – један код, једна држава, али то није био случај код Републике Српске и Косова. Од 1. јанурара ове године, Пошта Републике Српске има свој посебни међународни поштански код, пише сарајевско Ослобођење, позивајући се на неименовани извор. Извор тврди да су власти Републике […]

понедељак, фебруар 14, 2011 / 16:06

Република Српска добила међународни поштански код, иако је принцип Свјетске поштанске уније – један код, једна држава, али то није био случај код Републике Српске и Косова.

Од 1. јанурара ове године, Пошта Републике Српске има свој посебни међународни поштански код, пише сарајевско Ослобођење, позивајући се на неименовани извор.

Извор тврди да су власти Републике Српске, у лобирању да то постигну, ишле чак до Уједињених нација.

"Не би ово што се десило са Републиком Српском било чудно да принцип Свјетске поштанске уније није – један код, једна држава. Тако је у свим случајевима земаља чланица, а има их 192, укључујући и БиХ", каже саговорник Ослобођења.

Лист пише да је једини изузетак, односно осмишљени и унапријед планирани уступак, учињен у случају Косова, и сада Републике Српске.

"То што су га додијелили Косову није била никаква случајност, већ подлога за одвајање", тврди саговорник Ослобођења.

"Наш извор тврди да је ово што је Република Српска добила код изузетно крупна ствар, а може бити и подлога за много веће промјене", пише Ослобођење.

Пошта Босне и Херцеговине је свој поштански код добила када је примљена у Свјетску поштанску унију, 1993. године.

(Ослобођење/Фронтал)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *