Срна ископала досије Александра Радића…

Четрдесетдвогодишњи Александар Радић из Челинца, који је ухапшен јер је испалио "зољу" на зграду Концерна "Аграм" у бањалучком насељу Борик, извршио је до сада више кривичних дјела за која је правоснажно осуђиван, сазнаје Срна.

уторак, 2 октобра, 2018 / 16:23

Према сазнањима Срне, Окружни суд Бањалука осудио је Радића 2003. године на осам мјесеци затвора због кривичног дјела тешка крађа.

Основни суд Бањалука 2013. године осудио га је за тешку крађу на четири мјесеца затвора, а 2012. године Основни суд у Котор Варошу за изнуду у покушају и тјелесну повреду осдуио га је на новчану казну у износу од 3.500 КМ.

Године 2007. Основни суд Бањалука осудио је Радића на казну затвора у трајању од седам мјесеци, условно двије године и новчану казну од 500 КМ за кривично дјело насилничко понашање и напад на службено лице у вршењу службене дужности. Кривично дјело извршено је на подручју општине Челинац.

Радића је 2015. године Општински суд у Јајцу осудио на казну затвора у трајању шест мјесеци, условно годину и три мјесеца за кривично дјело припремање кривичног дјела у вези са кривичним дјелом тешка крађа према Криивчном закону ФБиХ.

Ово кривично дјело извршено је у септембру 2012. године у мјесту Булићи, засеок Забраје, општина Јајце.

Према сазанањима Срне, Радићу је Основни суд Бањалука 1990. године изрекао васпитну мјеру судски укор за почињено кривично дјело тешка крађа.1 КОМЕНТАР