СРНА и неновинарство: Новинари отишли са окашњеле конференције, криви федерални дописници

Неколицина новинара, предвођена дописницима федералних медија, данас је након само 20 минута чекања напустила зграду Владе Републике Српске, не сачекавши конференцију за новинаре, која се готово редовно одржава након сједница Владе, јавила је Српска новинска агенција.

четвртак, фебруар 6, 2014 / 15:36

Конференција за новинаре у Влади Српске каснила је, како Срна сазнаје, због телефонских консултација које су премијерка и министри имали са генералом Манојлом Миловановићем, за којим је Република Хрватска расписала потјерницу, а о коме је и требало да се говори на конференцији.

Организаторе овог несвакидашњег „неновинарског“ поступка, како даље сазнаје Срна из новинарских кругова, подстакао је СДС, који је имао само једну намјеру – да произведе скандал у једној институцији и то на начин да вијест не буде шта је Влада Републике Српске урадила на зашитити генерала Војске Републике Српске, већ да су неки новинари напустили конференцију.

Новинари који су напустили конференцију, вијест Срне назвиају ‘‘новинарском бруком“.

“Напустили смо конференцију зато што нас праве магарцима и зато што нисмо стока која треба де сједи пола сата и чека без објашњења!“, на Твитеру је написао Владимир Ковачевић, новинар БН телевизије.

Ово није први пут да новинари напуштају неки догађај, револтирани кашњењем. У јуну прошле године, након што су били принуђени да сат времена дуже чекају прес – конференцију Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, која је била најављена за 12 часова и 30 минута, новинарима је прекипило па су сви чланови присутних редакција, новинари, сниматељи и фоторепортери, напустили догађај револтирани због чињенице да министри пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске и Федерације БиХ, Стево Мирјанић и Јерко Иванковић-Лијановић, те министар спољне трговине и економских односа БиХ, Мирко Шаровић, немају довољно поштовања према новинарској професији и договореном термину за изјаве.

Нису се издвојили тада ни новинари Срне.

Реаговање СДС-а

СРНА је још једном потврдила да је слуга режима и да не бира средства да оклевеће СДС.

Свима је познато да СДС никада није био миљеник федералних медија за разлику од СНСД и Милорада Додика. Ноторна је лаж да је СДС одговоран што је већина новинара и медија из РС и ФБиХ напустила прес конференцију на коју су каснили министри Владе РС.

СДС је огорчен на понашање уредништва Срне које лажима и подметањима покушава да спаси углед Владе и министара, који су изгубили кредибилитет и код медија и јавности.

СДС жали што је Новинска агенција СРНА професионално посрнула и постала најпрљавије медијско оруђе у рукама владајућег СНСД за чији рачун измишља и фабрикује лажи.

СДС поштује новинарску професију и независнот медија без обзира из којег ентитета или државе били и ничим не жели да утиче на њихов рад.

 0 КОМЕНТАРА

  1. LAŽEŠ KO SRNA

    Razgovaraju dva novinara. Prvi ispriča neku izmišljenu dogodovštinu. Drugi to nije moga da „svari“ pa mu reče: „Lažeš ko… ko… ma lažeš, brate… ko „SRNA“ strašno lažeš“!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *