Срећно нам ново представништво Републике Српске на Кипру

Влада РС основала је представништво Српске у Републици Кипар са сједиштем у Никозији.

уторак, 22 августа, 2017 / 10:41

Одлука о оснивању Представништва објављена је у Службеном гласнику РС гдје је наведено да ће ова институција обављати послове за потребе Српске у области привреде, те научно-техничке, културне, просјветне, социјалне, информативне и друге сарадње са субјектима на Кипру.

Представништво ће обављати послове у складу са Уредбом о условима за оснивање и рад представништва РС у иностранству.

Наведено је да ће новац за оснивање и почетак рада представништва бити обезбијеђен у оквиру Министарства за економске односе и регионалну сарадњу, али није наведено о којем износу је ријеч.

Одлука о оснивању представништва на Кипру ступа на снагу осмог дана од објављивања у "Службеном гласнику РС" односно у понедјељак, 28. августа.

Премијерка РС Жељка Цвијановић је у фебруару најавила да ће на Кипру бити основано представништво Српске када буду испуњене све претпоставке и ако буде било потребе за тим.

Српска тренутно има своја представништва у Белгији, Израелу, САД, Русији, Србији, Њемачкој те Аустрији и Грчкој.

КАКО РАДЕ ПРЕДСТАВНИШТВА СРПСКЕ (1): ИЗРАЕЛ

КАКО РАДЕ ПРЕДСТАВНИШТВА СРПСКЕ (2): СРБИЈА

КАКО РАДЕ ПРЕДСТАВНИШТВА СРПСКЕ (3): РУСИЈА

КАКО РАДЕ ПРЕДСТАВНИШТВА СРПСКЕ – САД

КАКО РАДЕ ПРЕДСТАВНИШТВА СРПСКЕ – БЕЛГИЈА4 КОМЕНТАРА

  1. Представништва су дала резултате, кад би се шалили. Ови властодршци стварно не знају шта раде. Боље би им било да виде како ће ријешити силна задужења, кредите, дугове и дефицит Буџета за 2017. годину од 175 милиона. Пошто ни опозиција није много боља од ових властодржаца, тешко нама с нама. Није први пут да несрећни Срби добију државу у рату а изгубе је у миру. Ова наша садашња је изгледа потонула и економски и демографски и културно и морално и свакако.