Срећа па га нису искључили: Марић се вратио у клуб Социјалиста

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Ристо Марић потврдио је да од данас више није члан Независног посланичког клуба Социјалистичке партије (СП) и да своје политичко дјеловање наставља у оквиру СП-а и те посланичке групе у Народној скупштини Републике Српске.

понедељак, 10 фебруара, 2020 / 15:15

"Свој посланички мандат користићу до краја у посланичкој групи СП-а и дјеловаћу у оквиру програмских циљева те партије. Сматрам да немам право да изневјерим бирачко тијело које је гласало колико за мене, толико и за СП", рекао је Марић.

Он је навео да је о овој одлуци данас писмено обавијестио предсједника Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића.

Пет посланика СП који су до сада дјеловали у посланичком клубу СП формирало је раније Независни клуб СП, након што су затражили смјену министра Ђокића, страначког предсједника. У саставу овог клуба су Максим Скоко, Горан Селак, Андреа Дорић и Саво Вулић, а до данас и Ристо Марић.

Предсједник СП Петар Ђокић је, осим Селака и Скоке, из СП-а искључио и предсједника странке за регију Крајина Миленка Савановића, а ту одлуку потврдио је и Главни одбор СП. Такође, Ђокић је распустио и бањолучки одбор СП. Занимљиво, није искључио Марића, Дорићку и Вулића, а свима је на сједнци ГО у Добју понудио да се извине, врате у партију и тек онда разговарају о проблемима.

Основни суд Бања Лука ставио је ван снаге ове одлуке Ђокића и Главног одбора СП.2 КОМЕНТАРА

 1. Ово је једнинствен сличај у РС политичкој жабокречини.
  Ни крив ни дужан, човјек постаде ДВОСТРУКИ ПАПАКА.
  Први двоструки папак.
  Није Пеша наиван. Имају они њега у шаци али и он њих у џепу.
  Марићеви џепови су пуни ораса, и одјекују српским шумама.
  Е моја политичка жабокречино Републике Српске. Ко у теби станује.