Сребренка у Бону испуњава обавезе према животној средини

Фронталу је у овом саопштењу о догађају, осим што се за животну средину чини мало и треба много више, занимљиво и да амерички долари у уводу морају бити латинични, дочим касније када се писац саопштења заборави, могу и азбуком, како је и ред.

петак, новембар 17, 2017 / 17:44

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић, боравећи у Бону (Њемачка) на Конференцији земаља чланица Оквирне конвенције Уједињених нација о климатским промјенама COP 23, изјавила је да је договорено 850.000 USD за пројекат израде Четвртог националног извјештаја и Трећег двогодишњег извјештаја о емисији гасова са ефектом стаклене баште, с циљем испуњавања обавеза које БиХ, као земља потписница Оквирне конвенције, има у складу са документима Конвенције.

Упоредо са овим активностима, у току су и интензивни разговори који имају за циљ припрему другог по реду документа који се односи на национално утврђене доприносе (NDC) у складу са Паришким споразумом о климатским промјенама, који би требао бити завршен у октобру 2018. године. „Напомињем да смо у фази преговора за обезбјеђење 2,6 милиона УСД за израду секторских стратегија адаптације на климатске промјене и надамо се да ће средства бити одобрена и оперативна до краја 2018. године“, рекла је министар Голић.

Делегација је имала и низ билатералних састанака са делегацијама из региона југоисточне Европе, УН агенција и министрима из источноевропских земаља.

Министар Сребренка Голић, као контакт особа за Оквирну конвенцију Уједињених нација о климатским промјенама, предводи делегацију БиХ на овом најзначајнијем свјетском скупу посвећеном климатским промјенама.

Конференција странака Оквирне конвенције Уједињених нација о климатским промјенама, одржава се у Бону од 6. до 17. новембра 2017. године. Конференција има за циљ спречавање глобалног загријавања кроз смањење негативних утицаја на животну средину усљед људског дјеловања, а како би се обезбиједила сигурнија и просперитетнија будућност за све.

На Конференцији присуствује око 22.000 делегата из 195 земаља свијета – представника влада, приватног сектора, цивилног друштва, активиста и медија, како би се дискутовало о најзначајнијим питањима у вези са климатским промјенама, а у контексту примјене Паришког споразума о климатским промјенама.

 1 КОМЕНТАР

  1. Kad vidim ovi Srebrenku muka me uhvati.
    Sjetim se konkursa za konsultanta za neki projekat finansiran sredstvima WB. Kad sam vidio da konkursnu proceduru vode gospoda iz Ministarstva znao sam da se džaba javljam, ali hajde da probam.
    Konkursom traže diplomiranog ekonomistu ili diplomiranog građevinskog inženjera.
    Na kraju me obavijete pismeno da je primljena neka djevojka, diplomrani prostorni planer.
    Kazem sebi, pa ovi ni konkursa ne znaju namjestiti i posaljm im zahtijev sa pojasnjenjem. Odgovaraju mi da je istina da su traženi ovi profili, ali eto ona je dobila najvise bodova na intervjuu. Ja kao Srbin mogu reci da je ova RS propali projekat isključivo srpskom krivicom. Zivjeli!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *