Сребренка Голић: Станивуковићу смо одговорили на језику који разумије

Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију је до сада на све непримјерене оптужбе, лажи и пријетње Драшка Станивуковића одговарало језиком струке и аргументовано, у доброј вјери да ће такав начин комуникације дјеловати корективно на бројне материјалне и процесне недостатке које смо уочавали у рјешењима надлежног одјељења Градске управе Бањалука.

петак, 20 августа, 2021 / 11:09

Када је у питању рушење «Кајак терасе» – још једном подсјећамо градоначелника да жалба не одлаже извршење. Када  је толико сигуран у исправност својих  рјешења зашто до сад није срушио бесправно саграђени објекат?

На овај и сваки други аргумент из Министарства Станивуковић је одговарао још тежим оптужбама, не водећи рачуна да ли то чини лично или као градоначелник, вријеђа ли министра бескрупулозним лажима и пријетњама, или напада институцију. Када је Министарство одговорило у наративу који он једино разумије, Драшко Станивуковић је одједном почео да води рачуна о угледу институција који је до тада беспризорно рушио и на улици, и на друштвеним мрежама, и у скупштинској сали, и из кабинета градоначелника.

Оног тренутка кад Драшко Станивуковић схвати да је градоначелник и на друштвеним мрежама, и на годишњем одмору, и на улици, а не само у свом кабинету, и кад своју несумњиво велику енергију усмјери у развој града и јачање сопствених компетенција, престаће потреба да му се одговара језиком таблоида који он тако снажно промовише у јавном простору.