Сребреница, јуче, данас: Драстично измијењени изборни подаци

Младену Грујичићу и његовој супрузи вечерас је упућена претећа СМС порука на приватни број породице Грујичић, потврђено је за РТРС.

понедељак, октобар 3, 2016 / 21:48

Младену Грујичићу и његовој супрузи вечерас је упућена претећа СМС порука на приватни број породице Грујичић, потврђено је за РТРС.

У полицијској станици Сребреница потврђено нам је да је пријављен случај пријетњи путем поруке: "Пратићемо тебе и и мужа од данас још… Имате поздрав… памет у главу".

Претходно, Општинска изборна комисија објавила је прелиминарне резултате за начелника, који се значајно разликују од синоћњих. Заједнички кандидат српских странка Младен Грујичић има чак 1.003 гласа мање него што је ова комисија синоћ објавила.

Тврде да је до разалике дошло због грешке бирачких одбора, који нису правилно попунили обрасце. У СНСД-у и СДС-у упозоравају да се у Сребреници покушавају прекројити изборни резултати. Тражиће поновно бројање и одговорност чланова комисије, буде ли утврђено да су прекршили прописе.

А министар иностраних послова Србије Ивица Дачић истиче: "Резултати избора морају се поштовати, па и у Сребреници".

Општинска изборна комисија синоћ је објавила да је на изборе у Сребреници изашло 6.551 или 62,63 одсто бирача – данас тврде 5.558 бирача, за око хиљаду мање у односу на синоћње резултате.

Синоћ је Младен Грујичић имао је 4.351 глас, Ћамил Дураковић 1.910 гласова. Данас, према новој математици ОИК-а, Грујичић има 3.348 гласова или 1.003 гласа мање него синоћ. Дураковић 1.558 гласова или 352 гласа мање.

"До грешке је дошло због грешака бирачких одбора који нису правилно попунили обрасце, а синоћ су због хитности многи доставили нетачне податке о изласности и броју гласова, те да је, како тврди, ОИК установио да је око хиљаду бирача мање гласало и да нису тачни достављени подаци о броју гласова за начелничке кандидате", рекао је Нермин Аливуковић, предсједник Општинске изборне комисије.

Разлика у броју освојених гласова између Грујичића и Дураковића смањена је за чак 651 глас на штету Грујичића.0 КОМЕНТАРА

 1. Osoje,03.10.2016. 14:47:13[166522]
  Можда и буде нешта од ове државе…
  ако остане овакав резултат избора…
  и у Сребреници…
  а и шире…

  ——————————–

  Ништа од тога.

 2. Кад је тако, што млатимо у празно по веб небу?
  Кад је тако што ли се упињемо, имамо и повремено с’ неким дијелимо властито мишљење?
  Кад је тако зашто дишемо, зашто постојимо?

 3. Како то и бива сваке године, избори у Сребреници имају и треће полувреме.
  Прича о Сребреници је проституисана, на таласу медијски дозиране емпатије слиле су се огромне донације, „де јуре“ овој општини (а „де факто“ на приватне рачуне политичке елите у Сарајеву), углавном из исламских земаља.

  Та шема је уходана, и у тој причи је важно ко ће бити први човек ове општине, тај који ће сваку причу окретати у жељеном смеру, који ће стално јадиковати над несрећном судбином Бошњака, тај који ће стално подгрејавати анимозитете, прозивати дежурне негативце, и понављати мантру погодну да би се још мало пара измузло од донатора разних, па и оних „мрских“ (тако је прошле године 11.11.2015. влада Србије донирала 5 мил..€, а влада Српске 3 мил.КМ, тј13 мил..КМ, за општину од 15.000 душа, камо среће да је дио тих пара прослеђен Братунцу или Вишеграду, општинама које имају годишње буџете 6-8 мил.КМ).

  У тој уходаној шеми, и омиљеној игри „како гузоваче узети паре“, не уклапа се да начелник буде Србин. Зато су се у камапњу и „боју за Сребреницу“ укључиле све политичке елите у фед.Сарајеву, бошњачки медији месецима спинују ову причу, укључио се у острашћеној агитацији и извесни Хусо Кавазовић, по знаимању Реис-Л-Улема ИВЗ у БиХ, и дубокоумно поручио да се „не сме дозволити да влах победи у Сребреници“ (за неупућене; ово Влах није одредница народа већ погрдан назив којим Србе ђутуре знају називати припадници припросте и у мржњи задојене светине).
  Сребреницом су се и јучер бавили, и онај Бакир, и овај Ћамил, и ини, спинују се вести, медији уверавају да ће се поновити прича са прошлих избора.

  Сада видимо у напрасне промене резултата избора, разлика у корист Младена је смањена за 651 глас. Кажу комисија погрешила, забројали се. Хоће то, оно догађа се, мада како се на сваким изборима исте ствари догађају баш, и само у Сребреници.
  Но да се не лажемо, прљава је то игра, и наставиће се када пристигну „гласови из врећа“, и манипулације помоћу којих ће овај Ћамил поправити резултат. Тако ти је то, научили да крадуцкају, па кад могу паре од донација, како неће то радити са гласовима.

  Но, разлика у корист Младена је превелика, и неће се малверзацијама (које тек следе) моћи променити коначан исход, „влах“ ће ипак бити начелник ове општине.

  Након победе Младена, можда у Сребреници неће бити бољитка, но биће мање подгрејавања анимозитета и сталног враћања на 90е, смањиће се и малверзације донацијама (из разлогашто их неће бити), или ће бити макар отежано. И то је нешто.

 4. Можда избор човјека (и окупљање свих странака са сједиштем у РС-у у подршци њему) за начелника Сребренице који отворено негира геноцид и даје отворену подршку др Караџићу и није најгора опција по Бошњаке. Видјет ћемо шта вријеме носи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *