Сребреница: Читало се Орићево писмо на митингу СДА и СБиХ

На предизборном митингу савеза СДА и Странке за БиХ (СБиХ) у Сребреници прочитано је писмо ратног команданта Насера Орића, који је позвао Бошњаке на јединство и да гласају за кандидата овог савеза за начелника општине Ћамила Дураковића. Предизборни скуп је почео након што су окићени великим бројем ратних застава Армије БиХ са љиљанима, страначким и […]

петак, октобар 5, 2012 / 11:04

На предизборном митингу савеза СДА и Странке за БиХ (СБиХ) у Сребреници прочитано је писмо ратног команданта Насера Орића, који је позвао Бошњаке на јединство и да гласају за кандидата овог савеза за начелника општине Ћамила Дураковића.

Предизборни скуп је почео након што су окићени великим бројем ратних застава Армије БиХ са љиљанима, страначким и заставама БиХ и Турске, неколико аутобуса и дуга колона аутомобила са Бошњацима из Подриња кружили сребреничким улицама, што су Срби доживјели као провокацију и пријетњу.

Представљена је заједничка одборничка листа ових странака са носиоцем Хамдијом Фејзићем, који је говорио о прошлости Сребренице и позвао Бошњаке да гласају за његову одборничку листу и Дураковића за начелника општине, обећавши им запошљавање и обнову кућа.

Функционер СБиХ Адиб Ђозић рекао је да Бошњаци не треба да иду за “црвеним” Хакијом Мехољићем из СДП-а БиХ, него да дају гласове савезу ових странака, којем је БиХ мајка, а Република Српска маћеха.

Независни кандидат за начелника Сребренице Ћамил Дураковић позвао је Бошњаке на јединство и повратак, истичући да се у Сребреници живи слободно и да су Бошњаци и њихова дјеца потпуно равноправни.

Потпредсједник СДА Сребреничанин Садик Ахеметовић говорио је о значају бошњачког јединства на овим изборима и позвао бираче да изађу на изборе и гласају за заједничку листу СДА и СБиХ и Ћамила Дураковића за начелника, јер то “једино гарантује равноправност Бошњака и развој ове општине”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *