Сребреница: 206 људи се одјавило за четири дана након избора

У Сребреници је у току само четири дана након локалних избора у БиХ, 206 лица одјавило мјесто пребивалишта, 18 у Источном Дрвару, а 13 у Вишеграду, подаци су Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске. У Фочи, након 7. октобра, 11 лица је одјавило мјесто пребивалишта, а у Новом Горажду шест. Ове податке МУП Српске доставио […]

петак, октобар 12, 2012 / 18:19

У Сребреници је у току само четири дана након локалних избора у БиХ, 206 лица одјавило мјесто пребивалишта, 18 у Источном Дрвару, а 13 у Вишеграду, подаци су Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

У Фочи, након 7. октобра, 11 лица је одјавило мјесто пребивалишта, а у Новом Горажду шест.

Ове податке МУП Српске доставио је Централној изборној комисији /ЦИК/ БиХ.

У оквиру процеса провјере мјеста пребивалишта, до сада је донесено 248 рјешења о поништењу пријаве мјеста пребивалишта и то 128 у Источном Дрвару, један у Вукосављу, 52 у Фочи, 16 у Сребреници, два у Вишеграду, 24 у Новом Горажду и 25 у Источном Мостару.

Ова лица, у складу са Законом о управном поступку, имају право жалбе.

Из Министарства напомињу да настављају процес провјере мјеста пребивалишта грађана Српске, а које је наложио ЦИК БиХ због постојања јавно испољених сумњи у вјеродостојност Централног бирачког списка због "фиктивних" пријава пребивалишта.

У МУП-у Српске подсјећају да је Законом о пребивалишту и боравишту држављана БиХ прописана обавеза да држављани приликом пријаве и одјаве пребивалишта или боравишта морају дати тачне и истините податке.Оставите одговор