Срђа Поповић: Симовић је оптужио Небојшу Човића за Ђинђићеву смрт

Човјек кога је Милош Симовић навео под надимком Ћоки, а који је наводно наручио убиство премијера Србије Зорана Ђинђића је бивши потпредсједник Владе Србије Небојша Човић, изјавио је данас адвокат породице Ђинђић Срђа Поповић подгоричком радију Антена М. „Исказ Симовића је још увек потпуно неодређен. Ја мислим да је важно што је он посвједочио да […]

понедељак, 19 септембра, 2011 / 20:03

Човјек кога је Милош Симовић навео под надимком Ћоки, а који је наводно наручио убиство премијера Србије Зорана Ђинђића је бивши потпредсједник Владе Србије Небојша Човић, изјавио је данас адвокат породице Ђинђић Срђа Поповић подгоричком радију Антена М.

„Исказ Симовића је још увек потпуно неодређен. Ја мислим да је важно што је он посвједочио да је Тужиластву за организовани крминал испричао ко је све био уплетен у атентат, ко је знао, ко је наручивао”, рекао је Поповић Антени М.

На питање на кога се односе надимци Ћорави и Ћоки Поповић је одговори да је Симовић „јасно објаснио да се ради о Човићу”.

Поповић је навео да је послије свједочења Милоша Симовића лопта у дворишту Тужилаштва за организовани криминал.

Адвокат је објаснио да би тужилац требало да одлучи да ли ће Симовићу дати статус свједока сарадника и да би се у том случају видјело шта ће Симовић још рећи.

„Ово је важно што је он (Симовић) до сада изнио, али ја оцењујем да смо још далеко, јер је то недовољно и ту нема много чињеница . То су само неке начелне тврдње”, рекао је Поповић.

Београдски дневник Блиц објавио је данас да је Симовић прије годину и по дана дао писану изјаву Тужилаштву за организовани криминал у којој је као наручиоца убиства Ђинђића навео човјека из власти са надимцима Ћорави и Ћоки и да је у том исказу наво име и презиме тог човјека.

„…Отишао сам на Церак у кућу код Мекера (Милорада Улемека Легије) да видим шта треба. Био сам са братом Александром. Ушли смо у двориште, ту је био неко од обезбеђења и одвели су нас иза куће у салон за госте. Питао нас је шта има, а гестикулацијом показао на доњи део увета да треба да се уради Ђинђа, односно предсједник Владе, Зоран Ђинђић”, навео је Симовић у исказу који је објавио Блиц.

„Узео је новине и прецртао је слику премијера. Рекао је да је био на састанку и да му то трази Ћоки, што мени, а ни Аци тада тај надимак ништа није значио, па смо га питали о коме се ради. Рекао је Ћорави и поред сике написао име и презиме ко је наручио атентат”, навео је Симовић.

Симовић је прошле недеље два дана износио одбрану пред Специјалним судом на поновљеном суђењу за убиство Ђинђића, али је одбио да говори о детаљима уз најаву да ће о позадини убиства говорити на посебном суђењу за које је сигуран да ће бити одржано.

Симовић је правоснажно осуђен на 30 година затвора за учествовање у убиству Ђинђића, а суд му је одобрио поновљено суђење јер му је суђено у одсуству.

Милош Симовић ухапшен је 10. јуна прошле године чим је прешао границу и ушао у Србију из Хрватске, пошто је два дана прије тога у Загребу хицем из пиштоља тешко ранио Сретка Калинића, са којим се заједно скривао.0 КОМЕНТАРА

  1. Добар коментар с једног форума:

    „Tri stvari su ključne za neku novu istragu Zoranovog ubistva!
    Prva je rušenje Šilerove po hitnom postupku bez forenzičke analize. Odgovorni bi trebali da odgovaraju u najmanju ruku za uništavanje dokaza. Drugi momenat je likvidacija ‘šiptara’ i ‘kuma’.Tu postoji dovoljno svedoka da se ispita da li je i ko naredio da se pomenuti likvidiraju bez pokušaja da ih uhvate žive. Treća stvar je ovo što Čović pominje oko posetioca Šilerovoj! Sigurno postoje svedoci koji znaju ko je tamo viđan što nije dokaz saučesništva ali jeste momenat koji bi pomogao sklapanju mozaika!“

    Мислите ли да је Човић уплетен?