СрБско сабрање, промовише српску књигу

Баштионик ради веома важан хуманитарни посао, али већ смо писали о непотребности и расколности избјегавања једначења сугласника по звучности у имену српске нације.

недеља, 3 фебруара, 2019 / 13:23

У овом случају, преносећи саопштење "Баштионика" у цјелости, указујемо да се ова невладина организација зове Србско сабрање Баштионик, док у саопштењу се три пута користи користи исправан облик писања присвојног придјева од именице Србин. Ниједном "србски".

Што је наравно, нормално и добро, те се наша примједба треба посматрати као похвала и охрабрење да се тако настави:

Драга браћо и сестре, пријатељи Баштионика,

Обавјештавамо вас да је, као што је и најављено, књига Преумљење и српско становиште проф. др Радивоја Керовића, изашла из штампе.

Сви који су књигу резервисали могу по свој примјерак, по претплатничкој цијени од 10,00 КМ, доћи у књижару Ризница од 9-20 часова.

До Сретења Господњег књигу можете купити или наручити за слање поштом, по промотивној цијени од 13,00 КМ.

 …Нудећи модел националне самосвијести, животну оријентацију за опстанак и понашање нашег човјека, те узвишенију и продуховљену визију смисла нашег постојања у свијету, лишену терета штетних идеја југословенства, комунизма, братства и јединства и сличних, ова књига пружа наду за боље сутра српског народа.

Уколико вам леже на срцу наше националне бриге и теме, уколико желите направити корак више од немирења са "духом самопорицања", корак ка истинском преумљењу и успостављању српског становишта, онда је ово књига за вас.

С поштовањем,

Предраг Адамовић