Србија вакцинисала 5.800 дјеце против КОВИД-19

У Србији је око 4.000 дјеце између 12 и 18 година ревакцинисано против вируса корона, а прву дозу је примило око 5.800, изјавила је директор Института "Др Милан Јовановић Батут" Верица Јовановић.

четвртак, септембар 2, 2021 / 10:55

Јовановићева је указала на важност да родитељи дјеце узраста до 16 година прије вакцине одведу дијете код педијатра и да буде вакцинисано ако нема здравствених препрека.

Јовановићева је напоменула да је од јануара до априла вирус корона утврђен код 15.000 дјеце школског узраста, те апеловала да се просвјетни радници вакцинишу будући да их је сада око 50 одсто примило вакцину.

Према њеним ријечима, школе су мјеста која посљедња треба затварати и не треба имати страх од окупљања дјеце јер и у ранијем периоду није било великог заражавања међу школском дјецом.

Она је за РТС напоменула да ће сваког петка бити вршен пресјек стања у школама и да ће локални институти и заводи давати препоруке који режим треба примјењивати у настави.

Говорећи о трећој дози вакцине, Јовановићева је навела да је она потребна јер послије шест мјесеци пада ефикасност вакцине и да је најбоље да грађани изаберу ону коју су већ примили.Оставите одговор