Србија ухапсила Божидара Вучуревића

Припадници МУП Србије ухапсили су данас око 13 часова на граничном прелазу Каракај између Зворника и Малог Зворника ратног градоначелника Требиња и једног од оснивача СДС Божидара Вучуревића. Како јавља Блиц, Вучуревић је ухапшен по међународној потјерници Хрватске, а одмах након хапшења превезен је у Полицијску станицу у Малом Зворнику. Како је раније прецизирано, Вучуревић […]

понедељак, април 4, 2011 / 16:07

Припадници МУП Србије ухапсили су данас око 13 часова на граничном прелазу Каракај између Зворника и Малог Зворника ратног градоначелника Требиња и једног од оснивача СДС Божидара Вучуревића.

Како јавља Блиц, Вучуревић је ухапшен по међународној потјерници Хрватске, а одмах након хапшења превезен је у Полицијску станицу у Малом Зворнику.

Како је раније прецизирано, Вучуревић се према оптужници у Хрватској терети за бомбардовање Дубровника почетком 90-их година, када је обављао фунцкију челног човјека у општини Требиње.

Био је дугогодишњи члан Главног одбора СДС и један од оснивача ове странке.  

Оптужница против Вучуревића подигнута је у октобру 2008. године, а терети га се за ратне злочине против цивилног становништва на подручју Дубровника и уништавању културних и историјских споменика од 1991. до 1995. као и за гранатирање историјског језгра Града.

Суђење је одгађано на захтјев Вучуревићевог адвокатског тима јер из Хашког тужитељства нису стигли видео – записи које је Вучуревић тражио.

Бивши предсједник Скупштине општине Требиње поручивао је суду како ће добро размислити хоће ли се уоппште појавити на суђењу, као и да је разочаран једним бројем тадашњих сарадника Срба, који не желе свједочити пред судом у Дубровнику, за разлику од Муслимана и Хрвата из Требиња који су, према Вучуревићу, на то били спремни.

Вучуревић је такође тврдио да оптужница против њега нема смисла, јер га је сам Хашки трибунал ослободио кривице за дјела која му се стављају на терет.0 КОМЕНТАРА

 1. Убјеђен сам да би Дивјак мирно прошао кроз Србију, без икаквих проблема!
  Ово је политички гест Србије, и није ми јасно шта они мисле да су? Човјече, па она власт тамо ће до избора уништити све укључујући и односе са РС…невјероватно

 2. а не, односи РС-Србија су никад бољи, у пуном капацитету сарађују додик-бота, бела овца и телетабис, мали ђокица и кркобаба,..све мој до мојега..смијех, мех,..хахаха..сарадња у пуном капацитету, зашто ћутите пичке снсд-овске!!!

 3. Cilj vlasti u Srpskoj i Srbiji i jeste da se unište Srbi i moralno i duhovno. To sprovode Dodik i Tadić koji i nisu Srbi(samo se tako izjašnjavaju zbog rubrike u formularima), koji su bili i ostali komunjare zadojene bratstvom i jedinstvom pa zato i netreba da čudi sve ovo zlo koje nam čine.
  1.Tadić je zbog ulizivanja medjunarodnoj zajednici odustao od uptužnica protiv Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja
  2.Tadić je u dogovoru sa Milom Dodikom I Jadrankom Kosor oslobodio Iliju Jurišića zbog ulizivanja hrvatima.
  3. Mile Dodik je zbog prijateljstva sa Ivom Josipovićem insistirao da se oslobodi Tihomir Purda.
  4.MILE DODIK sprječava podizanje optužnice protiv Atifa Dudakovića, jer mu on dobro dođe oko izbora ili neke druge krizne situacije kako bi sebe prestavio kobajagi kao srbina.
  Jel vam treba neki drugi razlog za čuđenje, sve je ovo normalno.

 4. Србија се само понаша као правна држава. Овог лопова је давно требало ухапсити у РС, али не због злочина, него због лоповлука. Какав његов злочин. нема од тога ништа. Он је обична лопина.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *