Србија у преговорима о куповини руског путничког авиона из концерна Сухој

Русија и Србија су се на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу вратиле питању договора о куповини руских авиона "Сухој суперџет 100", саопштено је из руског Министарства индустрије и трговине.

субота, 5 јуна, 2021 / 10:27

Министар индустрије Русије Денис Мантуров учествовао је у оквиру форума на састанку вицепремијера Русије Јурија Борисова са колегом у билатералном међувладином комитету – министром за иновације и технолошки развој Србије Ненадом Поповићем.

На састанку је било ријечи и о разматраном договору да Србија купи авионе "Суперџет", наводи се у саопштењу, које преноси "Спутњик".

Русија је у октобру 2019. саопштила да са Србијом води преговоре за обнову флоте националног превозника "Ер Србија" авионима "Сухој суперџет 100" /ССЈ100/, а да би Београд могао бити заинтересован и за авионе средњег домета МС-21.

У марту прошле је саопштено да Москва и Београд планирају да се на љето, када се у Србији формира нова влада, врате расправама о испоруци авиона ССЈ за српско руководство и осам авиона за авио-компанију "Ер Србија".