Србија: Сјеча министарстава стала на броју 17

Реконструисана влада имаће 17 ресора, а имена министара биће објављена до понедјељка, изјавио премијер Србије Мирко Цветковић. Премијер Србије Мирко Цветковић изјавио је да ће реконструисана влада имати 17 ресора и да ће до краја недјеље бити објављена персонална рјешења. "Послови на реконструкцији Владе иду у одличном правцу, тренутно се ради на кадровским решењима, тачније, […]

петак, 4 марта, 2011 / 12:59

Реконструисана влада имаће 17 ресора, а имена министара биће објављена до понедјељка, изјавио премијер Србије Мирко Цветковић.

Премијер Србије Мирко Цветковић изјавио је да ће реконструисана влада имати 17 ресора и да ће до краја недјеље бити објављена персонална рјешења.
"Послови на реконструкцији Владе иду у одличном правцу, тренутно се ради на кадровским решењима, тачније, још се траже адекватна кадровска решења за поједине ресоре", рекао је Цветковић.
Премијер Србије је рекао да је, према закону, дужан да до уторка 8. марта предложи нове министре који би замијенили три министра која су дала оставке.
Једно од тих министарстава, међутим, биће укинуто, што значи да се даје приједлог за ресор који неће постојати, рекао је премијер Србије истичући да се мора поштовати законска форма. Стога ће то бити само формални предлози, рекао је Цветковић.
Премијер Србије је изјавио да ће у складу са законским прописима и захтјеваном динамиком у понедjељак 7. марта ујутро Скупштини бити достављен приједлог измјена и допуна Закона о минстарствима и неке, како је рекао, мање измјене Закона о Влади, јер су то претпоставке реконструкције.


Оставите одговор