Србија се задужила још 308 милиона евра од Азербејџана

У Београду је данас потписан уговор о градњи дијела аутопута ка Јадрану – дионице Коридора 11, за који је Азербејџан Србији одобрио кредит од 308 милиона евра. Уговор су потписали директор "Коридора Србије" Михајло Мишић и директор азербејџанске компаније "Азвирт" Камил Алијев, а присуствовали су и амбасадор Азербејџана Елдар Хасанов, представници Владе Србије и доскорашњи […]

субота, 7 априла, 2012 / 20:06

У Београду је данас потписан уговор о градњи дијела аутопута ка Јадрану – дионице Коридора 11, за који је Азербејџан Србији одобрио кредит од 308 милиона евра.

Уговор су потписали директор "Коридора Србије" Михајло Мишић и директор азербејџанске компаније "Азвирт" Камил Алијев, а присуствовали су и амбасадор Азербејџана Елдар Хасанов, представници Владе Србије и доскорашњи предсједник Србије Борис Тадић.

"Данашњи уговор је најзначајнији показатељ односа две земље. Поверени посао ћемо обавити на време, али ћемо ангажовати и вашу радну снагу, материјал и део стручњака", изјавио је Алијев.

Потписивању уговора су присуствовали министри за енергетику и инфраструктуру Милутин Мркоњић, рада и социјалне политике Расим Љајић, спољних послова Вук Јеремић и муфтија србијански Мухамед Јусуфспахић.

Министар спољних послова Србије Вук Јеремић потписао је у фебруару у Бакуу са министром за економски развој Шахином Мустафајевим споразум о зајму Азербејџана за изградњу дионице Коридора 11, на 25 година са почеком од три године и каматом од четири одсто. Оставите одговор