Србија реконструише Владу

Договорена је реконструкција Владе Србије која ће имати мање од 20 министарстава, а заједно са предсједником Владе имаће нешто више од 20 чланова – рекао је на Копаонику премијер Мирко Цветковић. Цветковић, који учествује на "Копаоник бизнис форуму 2011", изјавио је новинарима да Влада Србије није у кризи и да ће детаљи о промјенама у […]

уторак, 1 марта, 2011 / 15:24

Договорена је реконструкција Владе Србије која ће имати мање од 20 министарстава, а заједно са предсједником Владе имаће нешто више од 20 чланова – рекао је на Копаонику премијер Мирко Цветковић.

Цветковић, који учествује на "Копаоник бизнис форуму 2011", изјавио је новинарима да Влада Србије није у кризи и да ће детаљи о промјенама у Влади бити саопштени до краја ове седмице.

"Договорена је реконструкција Владе Србије која ће имати мање од 20 ресора, али ће имати више од 20 чланова", навео је Цветковић.

Он је истакао да је разговарао са свим коалиционим партнерима и да није ријеч о персоналним већ о суштинским промјенама у Влади.

Према његовим ријечима, остало је да се у оквиру владајуће коалиције усагласе детаљи о функционисању Владе, о чему ће јавност бити обавијештена до краје ове недјеље.

Цветковић је рекао да предстоји припрема измјена Закона о министарствима, послије чега ће предложити нове чланове Владе, што ће укључивати и попуњавање упражњених мјеста министара из Г17 плус.

Предсједник Г17 плус Млађан Динкић потврдио је да је договор о реконструкцији Владе постигнут и најавио да ће његова странка имати пет, умјесто досадашњих шест министарских мјеста.

Динкић је додао да ће и друге странке имати мањи број представника у Влади, јер је усвојен концепт мања, а ефикаснија Влада.

"Министарство за Национални инвестициони план биће припојено Министарству за економију и регионални развој", рекао је Динкић.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор