Србија одбранила злато на Универзијади

Кошаркашка репрезентација Србије одбранила је златну медаљу на Универзијади у кинеском Шенжену, пошто је у финалу савладала селекцију Канаде резултатом 68:55 (17:19, 15:15, 17:6, 19:15). Српски кошркаши не само да су успјели да одбране титулу освојену прије двије године у Београду, већ и да се реванширају Канади за пораз у другом колу Б групе (70:67). […]

уторак, 23 августа, 2011 / 08:15

Кошаркашка репрезентација Србије одбранила је златну медаљу на Универзијади у кинеском Шенжену, пошто је у финалу савладала селекцију Канаде резултатом 68:55 (17:19, 15:15, 17:6, 19:15).

Српски кошркаши не само да су успјели да одбране титулу освојену прије двије године у Београду, већ и да се реванширају Канади за пораз у другом колу Б групе (70:67).

Овога пута изостала је драматична завршница, јер је наша селекција у последњих 20 минута одиграла на нивоу и ријешила питање побједника.

Дјеловало је да је отпор противника сломљен у трећој четвртини, током које Канађани нису успјели да поентирају из игре, а свих шест поена постигли су са линије слободних бацања.

Наш тим је у тим тренуцима појачао у одбрани, шут противника је стао, па се увукла нервоза у играче Канаде.

Иако смо имали солидну предност (49:40) на старту последње дионице Канађани су припријетили са пет везаних поена, али су Павићевићеви пулени имали одговор.

Канађани су били расположени у шуту за три поена у првом полуремену, а осим погодака ван линије 6,75 противник је нашим кошаркашима задавао проблема брзим контрама и полуконтрома.

Покушавао је Никола Драговић да одговори противнику, али му то није полазило за руком, а често је беспотребно форсирао шут за три поена.

С друге стране Драговић је у одбрани успио да заустави једног од најбољих противничких играча Тајсона Хајнцеа, који је на полувремну имао 10 поена.

Репрезентацију Србије на Универзијади у Шенжену представљали су Љубичић, Драговић, Бирчевић, Бунић, Дрча, Живановић, Димић, Цветиновић, Лучић, Лешић, Јеремић и Штимац.Оставите одговор