Србија на сајму у Цељу, Милићевић позива Словенце да улажу у Србију

Потпредсједник војвођанске Владе Ђорђе Милићевић позвао је данас у Цељу словеначке пословне људе да више улажу у Србију, која је сигурно мјесто за улагање капитала.

уторак, 11 септембра, 2018 / 23:59

"Верујем да ће позив уродити новом пословном сарадњом српских и словеначких фирми", истакао је Милићевић, отварајући штанд Србије на 51. Међународном сајму привреде и предузетништва у Цељу на којем су се представиле 22 домаће компаније, као и туристичке организације широм Србије.

Он је подсјетио да је у прошлој години спољнотрговинска размјена Словеније и Србије премашила милијарду евра и истакао да је у првих шест мјесеци ове године забиљежен тренд раста у спољнотрговинској размјени од 10 одсто.

"Словенија је један од најзначајнијих актера по питању директних страних инвестиција у Србији и налази се међу првих пет земаља. То је амбијент у којем тражимо простор за додатну сарадњу", нагласио је Милићевић.

Србија је овогодишња земља партнер Међународном сајму у Цељу, који је водећа регионална сајамска манифестација у области предузетништва.

Отварању Сајма присуствовали су предсједник Словеније Борут Пахор и министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Расим Љајић.

У делегацији Покрајинске владе у Цељу бораве и покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић и предсједник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић.