Србија, Македонија и Бугарска о заједничкој кандидатури за Еуробаскет 2017.

Кошаркашки савези Србије потврдио је да је било разговора са македонским и бугарским савезом око заједничке организације Европског првенства 2017. године, али коначан договор још није постигнут. Македонски медији су објавили да је заједничка кандидатура већ спремна, али су из Кошаркашког савеза Србије за Блицспорт.рс поручили да су за сада само вођени разговори. Наш савез […]

среда, децембар 21, 2011 / 16:26

Кошаркашки савези Србије потврдио је да је било разговора са македонским и бугарским савезом око заједничке организације Европског првенства 2017. године, али коначан договор још није постигнут.

Македонски медији су објавили да је заједничка кандидатура већ спремна, али су из Кошаркашког савеза Србије за Блицспорт.рс поручили да су за сада само вођени разговори.

Наш савез има искуства са организацијом првенства Старог континента пошто је наша земља била домаћин Еуробаскета 2005. године.

Македонци су уврстили себе на кошаркашку мапу феноменалним резултатом који су љетос остварили на ЕП у Литванији, што није било довољно да добију организацију квалификационог турнира за Олимпијске игре у Лондону, пошто је предност добила Венецуела.

Домаћин Еуробаскета 2013. биће Словенија, а двије године касније Украјина која је у тој трци побиједила Француску, Италију, Њемачку и Хрватску.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *