Србија и њено срце напредују са преговорима

Замјеница "премијера Косова" Едита Тахири и специјални изасланик ЕУ за "Косово" Фернандо Ђентилини оцијенили су да је у разговорима Приштине и Београда постигнут значајан напредак. Они су, како је саопштено из "Владе Косова", оцијенили значајним улогу ЕУ у том дијалогу. Ђентилини и Едита Тахири, која је шефица тима Приштине, оцијенили су да има „суштинских напредака” […]

среда, 25 маја, 2011 / 18:03

Замјеница "премијера Косова" Едита Тахири и специјални изасланик ЕУ за "Косово" Фернандо Ђентилини оцијенили су да је у разговорима Приштине и Београда постигнут значајан напредак.

Они су, како је саопштено из "Владе Косова", оцијенили значајним улогу ЕУ у том дијалогу.

Ђентилини и Едита Тахири, која је шефица тима Приштине, оцијенили су да има „суштинских напредака” у процесу слободе кретања и трговине, енергије и телекомуникација и изразили увјерење да ће бити напретка и нових споразума у другим областима о којима се разговарало.

Током састанка је наведено да "Косово" прихватањем дијалога испуњава и један од захтјева Копенхашког споразума о регионалној сарадњи.

Разговори тимова Београда и Приштине почели су 8. марта и за сада су одржане четири рунде, али није остварен ниједан споразум. После последње рунде разговора, половином маја, обе стране су навеле да су близу договора у појединим областима.Оставите одговор