Србија граби у Дејвис купу

Дејвис куп репрезентација Србије на прагу је пласмана у полуфинале Светске групе. Виктор Троицки и Јанко Типсаревић донели су поене у синглу, а у преостала три меча потребна је једна победа да се светски прваци поново врате у Београдску арену, где ће им ривал бити изузетно јака Аргентина. Швеђани су одустајањем Робина Содерлинга практично били […]

петак, 8 јула, 2011 / 21:50

Дејвис куп репрезентација Србије на прагу је пласмана у полуфинале Светске групе.

Виктор Троицки и Јанко Типсаревић донели су поене у синглу, а у преостала три меча потребна је једна победа да се светски прваци поново врате у Београдску арену, где ће им ривал бити изузетно јака Аргентина. Швеђани су одустајањем Робина Содерлинга практично били отписани, али колико пута је Дејвис куп показао „своју ћуд“. Морало је да се запне, игра озбиљно и против тенисера који су далеко од светске сцене, а то је искусио и Виктор Троицки који је први од наших играча изашао на терен.

Прилично лако добио је два сета против 297. тенисера света Микаела Ридерштеда, за сано сат времена, а затим је Швеђанин освојио први сет у Дејвис купу у каријери и запретио да меч доведе на ивицу драме. Виктор је други гем трећег сета добио за вероватно рекордних 49 секунди, а онда се његова игра једноставно распала. Швеђанин је вратио „брејк“ и у рулет завршници освојио сет. И у четвртом је било „тврдо“, али у правом тренутку наш тенисер се пренуо, поново „ухватио“ сервис и прекинуо неизвесност.

-Стао сам после два добијена сета, мислио да је меч готов. Потценио сам противниика, почео је да игра боље и вратио у меч. Наши навијачи су ми помогли да подигнем ниво игре, једноставно имао сам осећај као да играмо у Србији – рекао је Троицки.

Потпуно неочекивано Јанко Типсаревић се на терену задржао само 45 минута, међутим 27. победа у Дејвис купу и неће му остати у лепом сећању. Његов ривал Ервин Елесковић изнет је са терена због тешке повреде колена. Наш тенисер играо је сјајно. Контролисао је меч од почетка, први сет добио са 6:2, одмах направио „брејк“ у другом. До повреде је дошло када је Типсаревић сервирао. Лопта је ишла у тело Швеђанина, покушао је да се измакне, направио незгодан корак и срушио.

-Драго ми је што сам донео поен, али нисам могао ни да замислим да ће дан на овакав начин да се заврши. Још више ми је криво јер сам играо добро, али пре свега желим Ервину брз опоравак – рекао је Типсаревић, који је најавио да ће читав скочити из авиона уколико поново освоји Дејвис куп.

Данас је на програму меч дублова (15 ч). Селектор Обрадовић ћеу последњем тренутку одлучити ко ће бити у тиму уз Ненада Зимоњића, против Симона Аспелина и Роберта Линдштада.Оставите одговор