Србија: ДС одговара Николићу

БЕОГРАД – Изјаве лидера Српске напредне странке Томислава Николића, којима најављује да ће без обзира на закон одредити датум избора, садрже пријетњу рушења правног поретка – саопштила је владајућа Демократска странка. ДС упозорава да је законом прописано ко и како расписује изборе, те напомиње да је преузимање власти на противправни начин неспојиво са идејом демократије, […]

понедељак, април 11, 2011 / 10:33

БЕОГРАД – Изјаве лидера Српске напредне странке Томислава Николића, којима најављује да ће без обзира на закон одредити датум избора, садрже пријетњу рушења правног поретка – саопштила је владајућа Демократска странка.

ДС упозорава да је законом прописано ко и како расписује изборе, те напомиње да је преузимање власти на противправни начин неспојиво са идејом демократије, а нарочито са залагањем за европско друштво.

"Упркос сталним декларативним залагањима за мирне и демократске протесте, Николић и Александар Вучић свакодневно шаљу поруке са елементима прикривеног или отвореног насиља", наводи ДС у саопштењу.

Предсједник СНС-а Томислав Николић изјавио је раније да је расписивање избора за 18. децембар посљедњи уступак напредњака властима, јер ће почетком октобра Европска комисија дати препоруку да Србија добије статус кандидата за ЕУ.

"Зато је 18. децембар 2011. године наш последњи уступак и уколико нема позитивног одговора или разумевања шта је Србији потребно, више не треба уопште да разговарамо. Онда ћемо покушати то да решимо на другачији начин", рекао је Николић, напомињући да тај став није ултиматум напредњака.

Николић је оцијенио да ће власт послије митинга 16. априла морати да пристане на изборе, јер након тога може само да очекује још више људи на улицама.

Он је позвао власт да не игнорише снагу напредњака, јер како је оцијенио, СНС је данас јак у односу на ДС исто као што је ДОС 2000. године био у односу на Социјалистичку партију Србије.

Лидер СНС-а поручио је да се та странка неће понашати на начин на који је ДОС 2000. године, јер не жели да угрози европски пут Србије, нити да дође на власт мимо избора.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *