Србија: Држава одузимa 17 приватизованих фирми

БЕОГРАД – Од предузетника Славише Пурића и његових сарадника, који се терете да су оштетили државна предузећа у Србији за око 15 милиона евра, биће привремено одузето 17 фирми, пише данас Блиц. "Ово је засад највећа запљена предузећа у Србији. Њихова вриједност још није утврђена, али у питању је више милиона евра. Дирекција за управљање […]

понедељак, 27 децембра, 2010 / 09:54

БЕОГРАД – Од предузетника Славише Пурића и његових сарадника, који се терете да су оштетили државна предузећа у Србији за око 15 милиона евра, биће привремено одузето 17 фирми, пише данас Блиц.

"Ово је засад највећа запљена предузећа у Србији. Њихова вриједност још није утврђена, али у питању је више милиона евра. Дирекција за управљање имовином министарства правде поставиће нову управу у свим одузетим предузећима", рекао је извор Блица.

Одлуком Вишег суда у Београду од 24. децембра, како сазнаје Блиц, од самог Пурића привремено се одузима предузеће за трговину на велико дрветом, грађевинским материјалом и санитаријама Обала из Београда.

Славиша Пурић (50) је контроверзни бизнисмен из Шапца, који је годинама учествовао на аукцијама. Познат је као купац бројних предузећа која су приватизована посљедњих година у Србији.Оставите одговор