Србија: Ђелић – главни преговарач са ЕУ

БЕОГРАД – Потпредсједник Владе Србије за европске интеграције Божидар Ђелић именован је за шефа преговарачког тима у процесу интеграције Србије у ЕУ и задужен за провођење Акционог плана за добијање статуса кандидата, а добио је и одређена овлашћења у Министарству финансија. Ђелића је на ову дужност именовао премијер Србије Миркo Цветковић, саопштено је из Владе […]

уторак, 12 априла, 2011 / 14:15

БЕОГРАД – Потпредсједник Владе Србије за европске интеграције Божидар Ђелић именован је за шефа преговарачког тима у процесу интеграције Србије у ЕУ и задужен за провођење Акционог плана за добијање статуса кандидата, а добио је и одређена овлашћења у Министарству финансија.

Ђелића је на ову дужност именовао премијер Србије Миркo Цветковић, саопштено је из Владе Србије.

Осим досадашњих задужења у вези са европским интеграцијама, Ђелић је добио овлаштења да усмјерава и координира инвестиције у научну и технолошку инфраструктуру, као и да води преговоре за учлањење Србије у Европску организацију за нуклеарна истраживања.

Ђелић је овлашћен да усмјерава и координише рад Министарства финансија у домену уређивања права јавне својине, права својине Србије, јавних набавки, банкарског система, хартија од вриједности и тржишта капитала.

Он је, такође, овлаштен да координира систем финансијских односа са иностранством, као и сарадњу Србије са Европском инвестиционом банком и Банком за развој Савјета Европе.

Након реконструкције Владе Србије у марту, дужност министра финансија обавља премијер Мирко Цветковић.Оставите одговор