Срби уклонили барикаде у Рударима

Након разговора са представницима Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију, Срби су уклонили барикаде, које су поставили због хапшења Жарка Веселиновића и Слободана Репића прије три дана у мјесту Рударе, на путу Косовска Митровица – Лепосавић. Представник Канцеларије Зоран Милојевић рекао је новинарима да су Срби са сјевера Косова блокадом пута скренули пажњу на […]

четвртак, 1 августа, 2013 / 08:57

Након разговора са представницима Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију, Срби су уклонили барикаде, које су поставили због хапшења Жарка Веселиновића и Слободана Репића прије три дана у мјесту Рударе, на путу Косовска Митровица – Лепосавић.

Представник Канцеларије Зоран Милојевић рекао је новинарима да су Срби са сјевера Косова блокадом пута скренули пажњу на проблем за који сматрају да се не може рјешавати хапшењима.

"Уверили смо их да ће Канцеларија за Косово и Метохију учинити све како се не би поновиле овакве акције", рекао је Милојевић.

Представници Канцеларије раније су најавили да ће пружити сваку врсту помоћи ухапшеним Србима, посебно у области правне заштите.

Миодраг Бркљач, адвокат ухапшеног Жарка Веселиновића, изјавио је Срни да очекује да судија Еулекса по жалби преиначи рјешење и пусти његовог клијента да се брани са слободе.

Веселиновића и Репића терете да су умијешани у покушај убиства једног лица прошле године у сјеверном дијелу Косовске Митровице.

Судија Еулекса из Окружног суда у Косовској Митровици одредио је једномјесечни притвор Веселиновићу, теретећи га и за илегално посједовање оружја, док је у случају Репић уважио став одбране да нема довољно доказа који поткрепљују оптужницу и пустио га на слободу.