Срби у Федерација су већ одавно национална мањина

Федерација БиХ (ФБиХ) је ентитет једног, бошњачког народа, у којем се легитимна и уставна права Срба и Хрвата на драстичан начин газе, а Срби су у том ентитету одавно дошли у позицију националне мањине, изјавио је делегат српског народа у Дому народа Парламента ФБиХ Славиша Михајловић. Михајловић је нагласио да су Срби своју уставност у […]

уторак, 2 августа, 2011 / 10:07

Федерација БиХ (ФБиХ) је ентитет једног, бошњачког народа, у којем се легитимна и уставна права Срба и Хрвата на драстичан начин газе, а Срби су у том ентитету одавно дошли у позицију националне мањине, изјавио је делегат српског народа у Дому народа Парламента ФБиХ Славиша Михајловић.

Михајловић је нагласио да су Срби своју уставност у ФБиХ коначно изгубили "захваљујући" партијским Србима Златка Лагумџије (предсједника СДП БиХ).

"Конститутивност Срба у ФБиХ, што је загарантовано и Уставом БиХ и ФБиХ, од уставне категорије претворена је у сурову слику реалности у којој су Срби од конститутивног народа сведени у категорију националне мањине. И категорији `осталих` у ФБиХ су загарантоване одређене позиције, а Србима су на безочан начин одузете", рекао је Михајловић за "Глас Српске".

Он је истакао да све битне српске позиције у ФБиХ заузимају кадрови Златка Лагумџије који штите своју странку и о "проблемима Срба у Федерацији брину колико о лањском снијегу".

"Срби који су у протеклом рату протјерани из ФБиХ једним дијелом су се враћали послије рата, али због немогућности да било шта остваре и зараде за голу егзистенцију поново напуштају ове просторе. Сада се прогон Срба наставља финансијско-административним притиском", навео је Михајловић. /