Срби пропуштају КФОР једном саобраћајном траком

Представници четири српске општине са сјевера Косова у сриједу су на састанку са командантима Кфора предложили "ослобађање једне саобраћајне траке на одређеним путним правцима" ради снабдијевања међународних снага на прелазима Брњак и Јариње. "Реализација плана почеће 27. октобра у 9 часова и подразумијева ослобађање једне саобраћајне траке на одређеним путним правцима", каже се у саопштењу […]

среда, 26 октобра, 2011 / 19:23

Представници четири српске општине са сјевера Косова у сриједу су на састанку са командантима Кфора предложили "ослобађање једне саобраћајне траке на одређеним путним правцима" ради снабдијевања међународних снага на прелазима Брњак и Јариње.

"Реализација плана почеће 27. октобра у 9 часова и подразумијева ослобађање једне саобраћајне траке на одређеним путним правцима", каже се у саопштењу предсједника четири општине са сјевера покрајине – Звечан, Зубин Поток, Лепосавић и Косовска Митровица послије састанка са Кфором.

Предсједници четири општине су истакли да очекују да ће о проблемима у вези са функционисањем Еулекса на сјеверу покрајине представници мисије Европске уније разговарати са Владом и другим органима Србије.

Срби са сјевера покрајине су прихватили да омогуће несметано кретање Кфор, а спремни су да исто омогуће и Еулексу уз услов да не превози албанске царинике и полицајце на административне прелазе Јариње и Брњак.