Срби на барикадама чекају најављену акцију Кфора

Срби на сјеверу Косова провели су још једну ноћ на барикадама у ишчекивању најављене акције Кфора на уклањању барикада, јавио је дописник Срне. На свих 16 барикада повећано је присуство Срба који кажу да су спремни да се мирним путем супротставе акцији Кфора. Најављено је да ће данас, ако Кфор покуша да уклони барикаде, на […]

уторак, 18 октобра, 2011 / 08:40

Срби на сјеверу Косова провели су још једну ноћ на барикадама у ишчекивању најављене акције Кфора на уклањању барикада, јавио је дописник Срне.

На свих 16 барикада повећано је присуство Срба који кажу да су спремни да се мирним путем супротставе акцији Кфора.

Најављено је да ће данас, ако Кфор покуша да уклони барикаде, на њих заједно са родитељима изаћи и предшколска и школска дјеца.

Министар Србије за Косово и Метохију Горан Богдановић тим поводом упутио је апел команданту Кфора Ерхарду Древсу да одгоди акцију уклањања барикада, ако ништа друго, до одлуке Скупштине четири српске општине која ће бити одржана сутра у Зубином Потоку.

Велики број Срба, посебно оних поријеклом са Косова, дошао је на сјевер покрајине, а знатан број Срба који живе јужно од Ибра прикључио се сународницима на сјеверу.

Предсједник општине Приштина Небојша Николић рекао је да се барикадама не чува само сјевер, већ Косово и Метохија од намјере косовских власти да угасе српске институције.