Спутњик или трабант: Тајни план за рушење Додика

Предсједник Републике Српске Милорад Додик могао би се наћи на удару одређених снага којима није по вољи његово настојање да води политику прије свега у интересу грађана Српске. Спутњик је имао увид у тајни план дјеловања опозиције Републике Српске, договорен са одређеним међународним центрима, на рушењу актуелне власти у Републици Српској предвођене Додиком. Посебну пажњу, […]

уторак, 24 новембра, 2015 / 11:09

Предсједник Републике Српске Милорад Додик могао би се наћи на удару одређених снага којима није по вољи његово настојање да води политику прије свега у интересу грађана Српске.

Спутњик је имао увид у тајни план дјеловања опозиције Републике Српске, договорен са одређеним међународним центрима, на рушењу актуелне власти у Републици Српској предвођене Додиком.

Посебну пажњу, према поменутом плану, међународни центри придају и детаљној анализи контаката предсједника Републике Српске Милорада Додика са Русијом и њеним лидерима.

Како се наводи, план би спровеле чланице опозиционог такозваног Савеза за промјене: Српска демократска странка, Партија демократског покрета, Народни демократски покрет, који иначе чине власт у заједничким органима БиХ са још неким мањим партијама, појединим медијима и невладиним организацијама.

План подразумијева свакодневне жестоке нападе на предсједника Републике Српске Милорада Додика “кога треба додатно потпиривати и провоцирати, уз перманентну криминализацију његове личности и сталне оптужбе за наводно покривање криминализованих особа“.

Додаје се да треба ићи и у перманентно рециклирање наводних афера које пласира једна телевизија из Републике Српске, неки портали из Бања Луке и један дио федералних медија, а у акцији рушења актуелне власти у Републици Српској подршку ће пружити и поједини медији из региона.

План рушења власти у Републици Српској подразумијева и сталне оптужбе на рачун Владе Републике Срспке и премијерке Жељке Цвијановић, коју треба, како у плану пише, “наставити оптуживати и притискати директним дискредитацијама око већ познатог снимка и стално пласирати у јавност о Цвијановићевој неспособности и некомпетентности“.

Према поменутом плану, и Народну скупштину Републике Српске треба што више дестабилизовати, користити све могућности њене блокаде, како би се створио утисак да је Република Српска блокирана и нефункционална те да Влада и председник Републике Српске немају легитимитет за политичке одлуке. Из Центра се чак сугерише Савезу за промјене да покуша да у Народној скупштини придобије неке посланике и преокрене их у корист такозваног Савеза за промјене.

У нападима на актуелну власт у Републици Српској у плану се апелује на једниство опозиционих лидера такозваног Савеза за промјене предвођеног најодлучнијим за рушење власти, лидером Српске демократске странке, Младеном Босићем.

Кулминација напада на Додика и актуелну власт и максималан ефекат требало би, како је предвиђено, да се постигне неколико дана послије Божића.

У плану рушења власти у Републици Српској наводи се и да су за акцију опозиције у Републици Српској обезбијеђена “додатна релевантна финансијска средства“, као и да децембар треба искористити за јачање људи из Републике Српске на позицијама у БиХ који ће заоштравати реторику према власти у Републици Српској.

Сви ангажовани на рушењу актуелне власти у Републици Српској треба да се држе договора Штаба и савјета инструктора, пише у плану.

Изгледа да је са овим планом опозиције у Републици Српској и неких међународних центара упознат и сам врх Републике Српске на шта наводи гостовање Милорада Додика на Радио телевизији Републике Српске 20. новембра, када је рекао да је упознат да постоји “едукација опозиције коју предводе многи страни центри, мотивисана да би се срушили основне вредности друштва у Републици Српској“.

Додик је тада устврдио да лидер СДС-а Младен Босић и опозиција имају озбиљне намјере да уруше Републику Српску до мјере да буде немогуће побољшати ситуацију.

А у интервјуу који је за Спутњик дао прошле недјеље Додик је рекао да многе иритира његов став да “живи у БиХ зато што мора, а да је његова љубав Република Српска и Србија“.

Навео је и да је изложен озбиљним пријетњама због настојања да спроведе референдум о Суду и Тужилаштву БиХ, а да по том питању “често од локалних политичара чује исто што и од странаца“. 0 КОМЕНТАРА

 1. Da nije žalosno bilo bi smiješno.Koji je ovo put po redu da neko ruši političku gromadu i kakva je to gromada ako je može srušiti tamo neki Mladen Bosić??
  Predlažem političkoj gromadi da se proglasi reinkarnacijom Isusa Hrista ili bar bude nas 80% će se tome slađe smijati nego ovoj gluposti a njegovih 20% će vjerovati i u to jer im se isplati.

 2. mico,

  Sputnjik mi djeluje neko kome se ne može platiti ili ga podmititi da objavi neku vijest u svojim novinama.
  Ja gotovo ni jednu političku izjavu ne shvatam „budalaštinom“ i gotovo uvijek se potvrdilo da gdje ima dima ima i vatre.
  Volio bih da čujem izjavu Bosića povodom ove vijesti na sputnjiku.

 3. Pa ni meni Putin ne djeluje ko budala a opet primi onu budaletinu tako da mi se čini da danas sve zavisi isključivo od broja nula na kraju
  Ajmo biti objektivni:
  Misliš li da bi baja pao ko trula kruška kad bi zapad zavrnuo ventile?Ako bi a žele da padne zašto uvjek iznova daju pare?Misliš li da ne znaju otkud pare u granapu na Floridi?Naravno da znaju pa zašto ga ne ruše ako mogu?
  Prema zvanišnim informacijama u Biraču je isparilo oko milijardu misliš li da je baja baš toliko glup da je dozvolio toliku pljačku a da nije dobar bar10%??Ja mislim da nije i da to znaju ovi na zapadu isto ko i ja samo što za razliku od mene oni imaju i papire pa zašto ih onda ne puste u javnost??
  Odgovor je vrlo jednostavan baja i danas radi za istu onu špeditersku firmu koja jedina na ovim prostorima ima uslugu prevoza temkovima do skupštine.
  Sa druge strane uzmimo Bosića.Ako hoće š da ocrniš čovjeka najefikasniji način za to u RS je da kažeš da je zapadni čovjek prema tome ne bi trebalo da je argument samo šta govori nego i ko govori a kad vidiš ko govori sve ti je jasno- uglavnom mediji pod bajinom kontrolom dakle zapad.Ne zaboravi da je najveći đavolji uspjeh kad ubijedi ljude da ne postoji.
  S druge strane navedi bar jednu aferu ranga zgrade vlade,autoput,bobar,BIB……. u kojoj učestvuje Bosić. Da se razumijemo nije SDS puno bolji od SNSD imaju i oni u ekipi dosta njih koji nisu sposobniji od nastavnice ni pošteniji od baje ali ovaj je prekardašio po mnogo pitanja

 4. More biti bidne, more biti.. ne bidne….

  Šta je mislila gromada da su njega dovezli da ostane tu trajno, da su mu dali pravo nasljeda?
  On je trebao da zna da su njihovi slugani i poslušnici za jednokratnu upotrebu, da svi oni završe onako kao Sadam, kao Gadafi…
  Šta vrijedi Gadafiju što je finansirao francuske izbore? Ništa. Cilj fašista je da unište zemlju, uništili su mnoge, uništili su i našu, u svakom pogledu.
  A, one domaći pohlepnici kooji su im odrađivali poslove, koje su zvali svježim daškom vjetra proći će onako kako zaslužuju.

  Molim vas pronadjite ono pismo koje je on pročitao Miloševiću kada su ga lovili fašisti, zar je on bio toliko glup, a nije, samo je mrcina pohlepna, da ne razmisli da će je on njima listić toaletnog papira kojeg će baciti gje mu je mjesto kad s njim obrišu dupe.

  E, to vrijeme je došlo. Odradio je i više nego što su tražili, i najpoštenije bi bilo da se ubije, a ne da zavadja narod i da izaziva krvoproliće medju nama.

  On odlično zna da Bosić i niko od prozvanih to ne rade, ali da li je to njegova sumanuta osveta narodu da se podijelimo i zakrvimo, ili je i to dobijeni zadatak od fašista kako bi nas potpuno uništio, izazvao medjusobne sukobe, za uzvrat da ga odvedu na neko tajno mjesto, da ne bi prošao kao Gadafi, ne znam.

  U svakom slučaju, obe varijante su moguće jer je on žrtvovao sve do jednoga Srbina i Srpsku za nekoliko prljavih i krvavih milijardi.

  Ponavljam, žao mi je samo što će se sve slomiti na njemu, a ostali u zmijarniku ništa nisu manje krivi od njega.

  Šta je on samo radio sa Poplašenom….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *