Шприцер и Беванда: Буџет БиХ преко милијарду, има пара и за изборе 2022.

Савјет министара данас је једногласно усвојио посебну одлуку којом се одобрава новац за финансирање општих избора коју је предложио министар финансија и трезора Вјекослав Беванда. Претходно је Савјет министара на данашњој сједници усвојио Нацрт закона о буџету. Нацрт закона о буџету усвојен је једногласно и у истом облику како је и предложено.

понедељак, 6 јуна, 2022 / 14:18

Након што Савјет министара усвоји нацрт закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ, он се упућује уставном предлагачу – Предсједништву БиХ које утврђује приједлог закона, послије чега га на коначно усвајање упућује Представничком дому и Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Глобални оквир фискалног биланса и политика у БиХ задао је оквире за буџет институција БиХ за 2022. годину који ће износити 1.073.600.000 КМ од чега су издвајање прихода од индиректних пореза за нивоу БиХ 865.500.000 КМ, а остатак су властити приходи.

Министар финансија и трезора Вјекослав Беванда одржаће данас у Сарајеву конференцију за новинаре након сједнице Савјета министара, речено је Срни у Министарству финансија и трезора.

По завршетку сједнице биће објављено саопштење.