Спремају се тужбе против Ешдауна

Индивидуалне тужбе против бившег високог представника у БиХ Педија Ешдауна, који је смијенио неколико десетина функционера и службеника са јавних и пословних функција, ускоро ће бити покренуте, рекао је Витомир Поповић, правни савјетник смијењених из Републике Српске. За ове тужбе биће ангажован и читав тим британских адвоката који ће правне активности против Ешдауна усмјерити на […]

уторак, фебруар 14, 2012 / 11:22

Индивидуалне тужбе против бившег високог представника у БиХ Педија Ешдауна, који је смијенио неколико десетина функционера и службеника са јавних и пословних функција, ускоро ће бити покренуте, рекао је Витомир Поповић, правни савјетник смијењених из Републике Српске.

За ове тужбе биће ангажован и читав тим британских адвоката који ће правне активности против Ешдауна усмјерити на британским судовима с обзиром на то да је он британски држављанин.

"У сталној сам преписци са адвокатима, али још немамо ништа званично, с тим да очекујемо да би се ускоро то коначно могло покренути", рекао је Поповић.

Ешдаун је, користећи бонска овлаштења, смијенио више десетина функционера, највише Срба, првенствено због никад доказане "припадности мрежи подршке хашким оптуженицима Ратку Младићу и Радовану Караџићу". Касније је ОХР рехабилитовао смијењене функционере, а већина их је најавила да ће затражити материјалну и моралну сатисфакцију.

Високи представници су од потписивања Дејтонског споразума до прије неколико година смијенили око 170 људи, а да никада нису изнијели правни основ.0 КОМЕНТАРА

  1. Ove smjene su uvijek dočekane aplauzima i odobravanjem od sadašnjeg predsjednika i njegove partije. Bili su i inicijatori smjena i doušnici stranim mentorima. Sjećam se kada je smijenjen Poplašen da je likujući izjavio :“Poplašen ne može da ‘oda po crnoj zemlji a da bude predsjednik“.
    Sada kada se i njemu prijeti optužnicama za kriminal planetarnih razmjera sjetio se ovih smjena.

Оставите одговор