Спорт нема везе са политиком… на њемачки начин

Фудбалски репрезентативци Њемачке Илкај Гундоган и Месут Озил састали су се данас са предсједником Франком-Валтером Штајнмајером и руководиоцима Фудбалског савеза у склопу напора за смањење тензија насталих око њихове контроверзне фотографије са турским предсједником Реџепом Тајипом Ердоганом.

субота, 19 маја, 2018 / 22:00

На фотографијама које су снимљене у Лондону прошлог викенда, а објавила их је Партија правде и развоја, виде се Озил и Гундоган како стоје поред Ердогана и поклањају му дресове њихових енглеских клубова "Арсенала" и "Манчестер ситија".

На Гундогановом дресу је написано "Уз поштовање за мог предсједника".

Гундоган је рекао да нису имали намјеру да шаљу политичке поруке или да буду увучени у кампању за турске предсједничке изборе.

Фотографије су изазвале буру критика посланика Бундестага и Фудбалског савеза Њемачке. Они су тврдили да Ердоган не поштује њемачке вриједности у довољној мјери.

"Два играча су контактирала нас и Фудбалски савез како би рашчистили ситуацију. Њемачки предсједник је сугерисао да се састану и са њим. Након овога можемо да разговарамо и о другим темама", рекао је селектор њемачке репрезентације Јоаким Лев.

Лев је позвао двојицу играча турског поријекла у прелиминарни тим за одбрану титуле на Свјетском купу у Русији наредног мјесеца.Оставите одговор