Спорогорећи штапин: Бегић носи пламен ријалитија у Приједор и тужи замјеника градоначелника

Иван Бегић поднио је данас приједорском Окружном јавном тужилаштву кривичну пријаву против замјеника градоначелника Приједора Жарка Ковачевића због, како је навео, јавног изазивања и подстицања на насиље и мржњу, речено је Срни у овом тужилаштву.

четвртак, 5 маја, 2022 / 19:32

У Тужилаштву кажу да ће поступајући тужилац извршити провјеру ове пријаве и утврдити има ли елемената кривичног дјела.

Бегић је новинарима у Приједору рекао да је пријаву поднио због Ковачевићеве објаве на друштвеној мрежи "Фејсбук" на католички Ускрс, 17. априла, у којој је, између осталог, написао да не може ништа да честита када се сјети шта је католички клер радио и ради Србима и колико је жртава под њиховим благословом било и поручио "нек` је ватиканистима далеко лијепа кућа".

На питање зашто подноси пријаву, Бегић је одговорио да је рођен и живи у Приједору и да он и његови отац, мајка, брат и сестра живе у "чисто хрватском мјесту" Горња Равска код Приједора.

Након Бегића, новинарима се обратио и Ковачевић који је рекао да у својој објави на "Фејсбуку" није помињао ни Хрвате, ни вјернике, него клер.

"Није тачно да се нисам извинио. Написао сам касније ако је неко то схватио као увреду, а ко је стварно вјерник и ко није оно што сам ја написао, да тим људима желим да честитам Ускрс и честитао сам", навео је Ковачевић.

Он је позвао тужилаштво да што прије узме у разматрање ову кривичну пријаву.

"Када буде донесена одлука, онда ће бити тужба за клевету", рекао је Ковачевић.