Споразуми о признању кривице са ухапшенима у акцији ‘Кубикус’

Специјално тужилаштво Републике Српске закључило је споразуме о признању кривице са Дариом Бркићем, осумњиченим за организовање недозвољених игара на срећу, те Наумом Голићем и Мирјаном Јочић, осумњиченим за злоупотребу службеног положаја или овлаштења у помагању. Споразумима је предвиђено да Бркићу буде изречена шестомјесечна казна затвора и одузета имовинска корист прибављена извршењем кривичног дјела у укупном […]

петак, 3 фебруара, 2012 / 16:53

Специјално тужилаштво Републике Српске закључило је споразуме о признању кривице са Дариом Бркићем, осумњиченим за организовање недозвољених игара на срећу, те Наумом Голићем и Мирјаном Јочић, осумњиченим за злоупотребу службеног положаја или овлаштења у помагању.

Споразумима је предвиђено да Бркићу буде изречена шестомјесечна казна затвора и одузета имовинска корист прибављена извршењем кривичног дјела у укупном износу од 500.000 КМ, саопштено је из Специјалног тужилаштва.

Голићу је предвиђена четворомјесечна казна затвора и одузимање имовин од 6.000 КМ, а Јочићевој шестомјесечна казна затвора.

Тужилаштво је у споразумима предложило да се осумњиченима укине мјера притвора, с обзиром да за њу више не постоје законски разлози.
Бркић, Голић и Јочићева ухапшени су акцији полиције РС "Кубикус" у оквиру спречавања илегалног коцкања, у којој је ухапшено више од десет лица и одузето 270.000 марака, пет скупоцјених возила, чија је вредност око 400.000 марака.Оставите одговор