Спонзори ФИФА врше притисак и емитују нервозу

Главни спонзори свјетске фудбалске асоцијације /Фифа/ изразили су "озбиљну забринутост", након што је Вашингтон оптужио званичнике овог тијела за рекетирање, превару и прање новца. Изражавајући дубоку забринутост због оптужби, компанија "Кока-кола" саопштила је да је овај случај "окаљао мисију и идеале Свјетског шампионата у фудбалу". Главни спонзори Фифе, укључујући компаније "Адидас", "Кока-кола", "Виза", "Сони", "Гаспром" […]

четвртак, 28 маја, 2015 / 08:48

Главни спонзори свјетске фудбалске асоцијације /Фифа/ изразили су "озбиљну забринутост", након што је Вашингтон оптужио званичнике овог тијела за рекетирање, превару и прање новца.

Изражавајући дубоку забринутост због оптужби, компанија "Кока-кола" саопштила је да је овај случај "окаљао мисију и идеале Свјетског шампионата у фудбалу".

Главни спонзори Фифе, укључујући компаније "Адидас", "Кока-кола", "Виза", "Сони", "Гаспром" и "Хјундаи/КИА" суочавају се са позивима да појачају притисак на Фифу, док се повећава број оптужби за корупцију.

Из "Адидаса" је саопштено да је ова компанија у потпуности посвећена култури која промовише високе етичке стандарде и да исто очекују од својих партнера.

Седам званичника Фифе ухапшено је јуче у швајцарском граду Цириху, а истрагом је обухваћено 14 лица.

У међувремену, за данас је заказан састанак Европске фудбалске уније /Уефа/, на коме ће се одлучити о евентуалном бојкоту сутрашњег гласања за предсједника Фифе.

Уефа је саопштила да су посљедњи догађаји "трагедија за Фифу и да "каљају углед фудбала у цјелини", те да је корупција дубоко укоријењена у културу Фифе, подсјећа Би-Би-Си.